Влада вже втретє оголошує конкурс, але маршрут №3 обслуговувати ніхто не хоче

Влада вже втретє оголошує конкурс, але маршрут №3 обслуговувати ніхто не хоче

\"ВладаЖителі мікрорайонів «Смолка» та «Кар’єр» донедавна щораз нарікали на недотримання графіку руху автобусів на «третьому» маршруті, а з 1 листопада, либонь, про колишні незручності згадують із ностальгією. Ще б пак! Із початком місяця у перевізника закінчився термін дії договору на обслуговування маршруту, а нового договору — не підписано. Бо немає з ким: обидві спроби міської ради провести конкурс на визначення перевізників на міському автобусному маршруті №3 «Автовокзал — РСС» завершилися безуспішно — через відсутність бажаючих взяти участь у конкурсі.
Тож, в один із найвіддаленіших мікрорайонів нині курсують тільки автобуси №9, №11 (перевізник — ТОВ «Новоградтранссервіс») та нещодавно введений №16 (перевізник — ФОП Лановенький), чого явно недостатньо для забезпечення щоденних потреб міської громади.
Відділом економічного аналізу та планування міської ради цими днями оголошено вже третій (!) конкурс на визначення перевізника (детальніше про його умови). Дата проведення — 1 грудня цього року. Якщо конкурс відбудеться успішно, то ще деякий час пройде, доки виконком підпише з перевізником договір. Тож, жителям «Смолки» і «Кар’єру» щонайменше до кінця року доведеться перебиватися існуючим графіком.
А він (графік) нині опрацьовується: по можливості «підганяється» під «трійку», — пояснили у міській раді. У ранкові та вечірні години інтервал руху автобусів №9, 11, 16 має в ідеалі складати 15-20 хвилин.
У соцмережах уже відреагували на «транспортний колапс». Зокрема, один із користувачів «Фейсбуку» висловив припущення, що перевізники в такий спосіб штучно створюють проблему, аби «виторгувати» тариф на проїзд — 5 грн. Мовляв, тоді й бажаючі обслуговувати маршрут, і автобуси знайдуться. А ще пасажири «трійки» знову згадують про рівненських перевізників, яких свого часу, ходили чутки, не пустили працювати в Новоград…
Олег БРЮХАНОВ