Зустріч із поетом у Варварівській школі

Зустріч із поетом у Варварівській школі

У віршах — радощі і біль,
Палка любов і вдячність сина,
Дарую їх, як хліб і сіль,
Для тебе, ненько-Україно!

Цими глибоко патріотичними рядками поета нашого Лесиного краю Анатолія Клюска було розпочато поетичний вечір, що відбувся у Варварівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Такий неординарний захід проходив у рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що цього року мав гасло: «Книга і читання — важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів».
«Здається, що сонце крізь хмари помітно —
Це ж гість до нас усміхнувся привітно!»

Саме так зустрічали учні-шестикласники відомого поета з Новограда-Волинського — дійсного члена Національної спілки письменників України, переможця «Поетичного марафону» на Всеукраїнському літературно-мистецькому святі «Просто на Покрову» (м.Коростень).
Схвильовано згадував поет про свої дитячі роки, студентське життя, солдатську службу, потім Анатолій Олексійович читав власну поезію. Поетичну естафету різножанрового поета продовжили учні, декламуючи його вірші — «Любіть Україну», «Мальви під тином», «Тарасів біль» та інші.
У подарунок для поета звучали пісні «Рідна мати моя», «Чорнобривці», а учні молодшої ланки виконали танець «Ой, є в лузі калина». Навзаєм автор трьох доробок подарував шкільній бібліотеці одну з них — «Хроніка української революції» з власним автографом.
Із розмови з автором стало відомо і про плани на майбутнє — на черзі видання четвертої збірки «Коли стає живиця янтарем».
Щиро сприйняли поезію Анатолія Клюска і вчителі, і школярі — всі присутні були в захопленні від неї, високо оцінивши і автора як неординарну творчу, емоційну, цікаву людину. Дякуємо Анатолію Олексійовичу за зустріч із прекрасним поетичним словом і бажаємо творчих успіхів!
Т.ЛИСЮК, вчитель англійської мови, бібліотекар Варварівської ЗОШ І-ІІ ступенів