«Золотий ключик» знайшов підхід до сердець журі!

«Золотий ключик» знайшов підхід до сердець журі!

Театральний колектив «Золотий ключик» гуртка «Ляльковий театр» Палацу дітей та молоді вже декілька років поспіль бере участь у мистецьких конкурсах та фестивалях. Цього разу колектив взяв участь у третьому Всеукраїнському багатожанровому конкурсі мистецтв «Єднаємо серця-2016», що днями пройшов у Вінниці, в Палаці мистецтв.
Як розповіла керівник гуртка Тетяна Сардак, тут демонстрували таланти колективи з десяти областей України. Учасниками від нашого міста стали учні 6-7 класів ЗОШ №7: Альона Кундельська, Анастасія Горшкова, Анастасія Осіпчук, Катерина Данильчук, Денис Скальський та Дмитро Загривий, які вже близько п’яти років відвідують гурток лялькового театру.
До виступу у Вінниці вони поставилися відповідально: вчили ролі, вивчали характер кожного героя. А на конкурсі — показали цікаву, патріотичну, у народному дусі лялькову виставу про життя козаків, визвольну боротьбу українського народу. Музичний супровід містив як українські народні, так і сучасні пісні про Україну.
Цікаво, що діти настільки захопилися історією українського козацтва, своєї держави, що по-новому поглянули на вивчення шкільної історії. За участь у конкурсі отримали почесне 2 місце, кубок та диплом у номінації «Театральне мистецтво». А ще журі відзначило колектив за актуальність обраної теми для вистави. Усе тому, що у Палаці дітей та молоді приділяють велику увагу формуванню національної єдності та патріотичної гідності нового покоління.
— Цікаво і корисно було побувати на цьому конкурсі, — поділилася Тетяна Сардак, — усі ми отримали велике задоволення від спілкування, побачили нові вистави. Усіх об’єднала любов до України, народних звичаїв. Після нагородження на гуртківців чекала екскурсія у розважальний центр та до «Макдональдсу», активне дозвілля. Дякуємо за підтримку талантів директору ПДМ Ользі Добровольній, директору меблевої фабрики «Мірт» Олександру Ющенку, за сприяння у проведенні репетицій — директору 7-ї школи Віктору Овдіюку. Та усім, без кого ця перемога не стала би можливою! Ще хотіла б відзначити вихованку студії естрадного співу Аліну Дегнер (керівник — Олена Маркович), яка серед 30 вокалістів середньої вікової групи посіла у конкурсі 4-те місце.
Своїм вихованцям Тетяна Сардак не втомлюється нагадувати, що кожен має у своєму серці маленький талантик, який росте і розвивається, здобуває визнання. Як бачимо, усе недарма!
Юлія КЛИМЧУК