Житомирський губернатор радить чиновникам пересісти на дешевші автомобілі

Житомирський губернатор Ігор Гундич вважає, що чиновникам потрібно їздити на більш дешевих автомобілях, щоб краще відчувати поганий стан доріг і швидше їх ремонтувати.
Про це Гундич сказав 3 листопада в прямому ефірі на «Житомир.info».
«Залежить від того, на якому ти автомобілі їдеш: коли їдемо на «Хайлендері» («Toyota Highlander») — ця дорога здається рівнішою, коли їдемо на «Таврії» — дорога відчувається, як гірша. Звичайно, залежить від того, на якій ти машині їздиш. Думаю, чиновникам треба пересідати на дешевші автомобілі, і тоді вони чітко будуть відчувати якість доріг, тоді буде більше коштів виділятися на їхній ремонт», — сказав Ігор Гундич.
За його словами, на те, щоб привести дороги області в належний стан, потрібно близько 2 мільярдів гривень.
«Сьогодні є закон про дорожній фонд, і, нарешті, туди йтиме частина, 40% акцизу, від продажу пального, йтиме 40% від продажу автотранспорту, йтиме частково дорожній податок, тобто, фонд наповнюватиметься за рахунок цих податків... Тут має бути спільна робота: дорожній фонд, державна підтримка і, відповідно, співфінансування обласного бюджету, і тоді можна буде за 3-4 роки цю проблему вирішити», — пояснив голова ОДА.
Житомир.info