Як у Новограді відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

Розпочалися урочистості з нагоди професійного свята працівників культури із виступу війського духового оркестру (керівник — Олег Чуй).
Вітаючи всіх, хто присвятив себе благородній справі — зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу, міський голова Віктор Весельський, зокрема, зазначив: «У місті культурно-освітню діяльність здійснюють 12 установ: міський Палац культури ім.Лесі Українки, Школа мистецтв, Музей родини Косачів, Краєзнавчий музей, 6 бібліотек, Літературно-меморіальний музей Лесі Українки та гарнізонний Будинок офіцерів. Чисельність працюючих в установах культури міста складає біля 190 осіб, у гарнізонному Будинку офіцерів — 13 осіб. У міському Палаці культури працює 15 аматорських колективів, 8 із них носять почесне ім’я «народний». У колективах беруть участь 330 осіб, у тому числі — 210 дітей. У гарнізонному Будинку офіцерів працює 8 гуртків, у них займаються 200 осіб. У 2016 році в місті проведено 160 культурно-масових заходів, фінансування галузі збільшилося на 20%, порівняно з 2015 роком. Вагомий внесок у відродження національної культури роблять численні аматорські колективи, в тому числі — шкільні хореографічні та вокальні колективи. Зберігають і передають від покоління до покоління історичну пам’ять народу працівники міського Палацу культури, музеїв, бібліотек».
Також очільник міста побажав представникам цієї сфери міцного здоров’я, нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів.
Приєднались до привітань секретар міської ради Олена Пономаренко, заступник міського голови Оксана Гвозденко, начальник відділу культури міської ради Лариса Заєць та голова міськрайонної профспілки працівників культури і спорту Ірина Панасюк, зазначивши, що працівники вищевказаної професії — це люди, які несуть радість та любов до танцю, співу, слова, до життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями.
На урочистостях також привітали ветеранів цієї галузі.
Кращих у сфері культури та народного мистецтва міста було відзначено Почесними грамотами міської ради, подяками міського голови, грамотами і подяками обласного управління культури, відділу культури міської ради та міськрайонної профспілки галузі. Серед нагороджених — працівники установ культури, бібліотек, Школи мистецтв тощо.
Зокрема, Почесні грамоти міської ради за сумлінну працю, високий рівень професіоналізму, активну участь у житті громади міста та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва отримали:
1. Адамович Леся Вікторівна — заступник начальника відділу культури міської ради;
2. Фурман Віктор Васильович — учитель образотворчого відділення Школи мистецтв;
3. Панасюк Ірина Іванівна — режисер загальноміських заходів міського Палацу культури ім.Лесі Українки.
Подяками міського голови були нагороджені:
1. Кожухова Ольга Станіславівна — бібліотекар бібліотеки-філії №1;
2. Афоніна Любов Павлівна — вчитель Школи мистецтв;
3. Несторова Тетяна Миколаївна — вчитель Школи мистецтв;
4. Слєсаренко Олександр Миколайович — вчитель Школи мистецтв;
5. Тимощук Олена Володимирівна — організатор-методист міського Палацу культури ім.Лесі Українки;
6. Смолковська Світлана Миколаївна — організатор-методист міського Палацу культури ім.Лесі Українки;
7. Рудакова Катерина Георгіївна — керівник Народного дитячого хореографічного ансамблю «Веселка»;
8. Позняк Світлана Олегівна — завідувачка костюмерної міського Палацу культури ім.Лесі Українки;
9. Левчук Тетяна Віталіївна — бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу культури міської ради.
Вітальний лист від імені очільника міста було вручено раднику міського голови з питань культури Мартинюку Миколі Івановичу.
Завершилося свято чудовими концертними номерами у виконанні майстрів художньої самодіяльності міста.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради