В активі у каратистів — чемпіони на головних змаганнях року!

В активі у каратистів — чемпіони на головних змаганнях року!

Найважливіші змагання року для каратистів з усієї України — саме так спортсмени називають чемпіонат України з карате, що цього разу проходив у Києві з 18 по 20 листопада.
«На цих змаганнях багато чого було вперше: вперше чемпіонат України проводився в олімпійському статусі, вперше відбувався у столиці України, вперше найголовніші змагання року зібрали таку кількість учасників (550 спортсменів)», — поділився враженнями тренер звягельського клубу карате «Січ» Вадим Рибачок.
Команда з Новограда-Волинського (11 спортсменів) виступала у складі збірної команди Житомирської області.
У суботу змагалися кадети, юніори та молодь, а у неділю — дорослі. Про високий рівень турніру говорить той факт, що кількість учасників у категоріях досягала до 20-30 спортсменів.
У підсумку чемпіонкою України у категорії 14-15 років (вагова категорія — понад 54 кг) стала Аліна Карпишина. А Олександра Толченова у категорії 14-15 років (до 47 кг) здобула бронзову нагороду.
Ще один вихованець Новоград-Волинської школи карате, майстер спорту України Дмитро Корнійчук, який нині представляє Харків, здобув золоту медаль у категорії 18-20 років (до 60 кг). Він же, беручи участь у чемпіонаті України серед дорослих, посів третє місце.
Збірна команда Житомир­ської області загалом виборола 1 золоту, 3 срібні та 4 бронзові нарогоди.
«Висловлюємо щиру подяку управлінню у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради за підтримку новоград-волинських спортсменів», — додав Вадим Рибачок.
Підготував Олег БРЮХАНОВ