Голландці одягнули наш оркестр

Голландці одягнули наш оркестр

Новорічні свята ще не почалися, а подарунки вже з’являються. Колектив нашого муніципального духового оркестру днями отримав обновку — сценічні костюми для музикантів. Подарунок приїхав аж із Голландії! Чарівниками, які посприяли цій події, став тандем меценатів — народний депутат України Володимир Литвин та його помічник — Микола Іванюк.
Як розповів керівник оркестру Олег Гурбан, декілька місяців тому у нього з Миколою Олексійовичем відбулася розмова про те, що колективу потрібен новий сценічний одяг. І ось — дзвінок від Миколи Іванюка: «Приїздіть, забирайте костюми!».
— Є у мене друзі в Голландії, — розповів меценат, — і вони відгукнулися. Зробити цей подарунок допоміг наш земляк Володимир Литвин. Відчуваю задоволення від зробленого, бо оркестр — обличчя міста, присутній на усіх святкових заходах. Приємно буде споглядати музикантів у оновленому презентабельному вигляді!
Директор ПК Ірина Антипчук теж не приховувала радості від того, що артистів підтримали, надихнули на новий етап у роботі:
— Це свідчить, що в оркестру є перспектива: вони ростуть, розвиваються. Гадаю, що завдяки підтримці влади, невдовзі матимемо ще один комплект одягу, і наш оркестр із таким керівником, такими меценатами стане одним із кращих в Україні!
Диригент Олег Гурбан від імені колективу щиро подякував за подарунок і пообіцяв виправдати усі покладені на них надії. Музиканти вже сьогодні планують урізноманітнити не лише нові костюми (доповнивши їх оздобленням, яскравими атрибутами тощо), а й попрацювати над репертуаром. Найближчий концерт — у Палаці культури, 3 січня, у День визволення Новограда-Волинського.
— Дуже приємно, що нас сприймають, — поділився учасник оркестру Михайло Айдибалов. — Влада йде назустріч, цікавиться нашими потребами. Нещодавно колектив, на наше прохання, був збільшений до 20 учасників. Дякуємо за нові костюми — тепер нам хочеться працювати і працювати, бо відчуваємо, що нам зарано йти на пенсію!
Висловили музиканти й подяку городянам — за прихильність до творчості. За те, що відвідують їх концерти, зокрема, у Парку культури і відпочинку. Нагадали, що це — не лише старше покоління, яке любить потанцювати під вальс, а й молоде.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА