До відома фізичних осіб-підприємств та юридичних осіб, які проводять діяльність із виробництва та/або обігу харчових продуктів

Відповідно до ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператор ринку харчових продуктів (суб’єкт господарювання, який проводить діяльність із метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація або обіг харчових продуктів) зобов’язаний зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва або обігу харчових продуктів.
Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку.
Реєстрації підлягають оператори ринку:

  1. Діяльність, пов’язана з харчовими продуктами, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище +10°С і залишатися придатними для споживання людиною.

  2. Діяльність закладів громадського харчування.

  3. Виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є винятково продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.

  4. Роздрібна торгівля харчовими продуктами.

  5. Інший вид діяльності.


Реєстрація проводиться безоплатно в Управлінні Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі за адресою: вул.І.Франка, 48, м.Новоград-Волинський, Житомирська область, 11700.
Для державної реєстрації потужності оператор ринку подає заяву відповідного зразка.
Телефон для довідок: (04141) 5-22-36.
Також інформуємо, що, згідно зі ст. 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку, в разі порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, несуть відповідальність за виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих, відповідно до вимог цього Закону, в наступному розмірі:

  • тягне за собою накладання штрафу на юридичних осіб — у розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат;

  • на фізичних осіб-підприємців — у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат.


Управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі