Коротко...

У СУСІДНЬОМУ РАЙОНІ РОЗВОДИТИМУТЬ АМЕРИКАНСЬКИХ СОМІВ
У селі Гута-Юстинівка Пулинського району зареєстроване нове фермерське господарство, яке займатиметься вирощуванням американських сомів, їх переробкою та подальшим експортуванням рибних стейків. Про це 23 листопада написав сайт Житомирського регіонального центру зайнятості.
«Громадянин Мошков, який 1 листопада зареєстрував фермерське господарство «Гута Аква», яке займатиметься на території Гути-Юстинівки вирощуванням американських сомів, їх переробкою та подальшим експортуванням рибних стейків, вже наступного року потребуватиме близько 25 найманих працівників. Із фахівцями служби зайнятості він консультувався стосовно того, як знайти таких із числа безробітних і як їх підготувати», — інформує центр зайнятості.
ПЕРЕД НОВИМ РОКОМ УРЯД ОФІЦІЙНО ПІДВИЩИВ ЦІНИ НА АЛКОГОЛЬ
Уряд прийняв рішення здійснити коригування мінімальних цін на алкогольні напої. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів від 9 листопада 2016 р. №828.
Зокрема, розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін, залежно від коду виробів, підвищено на:

  • горілку та лікеро-горілчані вироби — на 27,1-27,86%;

  • віскі, ром та джин — на 37-63%;

  • коньяк (бренді) — на 24-27%;

  • вина — на 22,2-55,6 %.


Так, мінімальну роздрібну ціну за пляшку горілки 0,5 літра вмістом спирту 40% підвищено з 54,90 до 69,78 гривень, або на 27,1%. Це пов’язано з тим, що запроваджений у вересні 2015 року розмір мінімальних цін не відповідав реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв, оскільки: збільшилися ставки акцизного податку, зокрема, на горілку, лікеро-горілчані вироби та коньяк — на 50%, а на вино з додаванням спирту, ігристе та вермути — на 100%; підвищилась ціна на спирт (у квітні поточного року ціна за один декалітр спирту зросла з 240 до 285 гривень, або на 18,7%); відбулося зростання інших складових цін», — йдеться в документі.
НА ТРАСІ У ДІДОВИЧАХ ЗАГИНУВ ПІШОХІД…
На 248-му км автодороги «Київ-Чоп», у с.Дідовичі Новоград-Волинського району, водій вантажівки наїхав на чоловіка, який перетинав проїжджу частину по пішохідному переходу. Від отриманих травм потерпілий загинув на місці ДТП. Правоохоронці розпочали досудове розслідування.
Про це повідомила прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«Дорожньо-транспортна пригода сталася 22 листопада, близько 18:40. За попередніми даними, водій автомобіля «DAF», 48-річний житель Львівської області, рухаючись у крайній правій смузі у напрямку Рівного, скоїв наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину дороги по пішохідному переходу. Унаслідок отриманих тілесних ушкоджень пішохід, 27-річний житель селища Городниці, загинув на місці ДТП. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info

У НОВОГРАДІ ЧОЛОВІК ВКОРОТИВ ВІКУ, ВИСТРИБНУВШИ З ВІКНА 3-ГО ПОВЕРХУ
Трагічний випадок стався 24 листопада. Уранці перехожі біля будинку, що знаходиться по вул. Пушкіна, 10/2, у місті Новограді-Волинському, виявили тіло літнього чоловіка без ознак життя.
На місце події виїхала карета швидкої допомоги та поліція. Медичні працівники лише констатували смерть людини, а поліцейські почали проводити огляд місця події.
Як виявилося, потерпілий, 1945 року народження, проживав у квартирі на 3-му поверсі п’ятиповерхового будинку, з вікна якого і вистрибнув.
Причиною суїциду міг стати психологічний стан потерпілого, оскільки кілька днів тому чоловік поховав свою дружину.
Для з’ясування всіх обставин події Новоград-Волинським відділом поліції за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.115 КК України.
04141.com.ua