«Найтиражніші» місцеві газети: де міфи, а де — реальність?

«Найтиражніші» місцеві газети: де міфи, а де — реальність?

Новоград давно не пасе задніх щодо кількості у місті друкованих засобів масової інформації. І нехай не кожен пересічний містянин згадає назви нових газет, проте у багатьох сім’ях та колективах є видання, які не лише купують, а й передплачують.
Кількість передплатників дозволяє кожній редакції оцінити попит на свою газету. І якщо нові газети одразу поспішають заявити, що вони «найтиражніші», то усі розуміють, що про це свідчать голі факти, а не красиві гасла. Високий тираж здобути нелегко, тож, ніде правди діти, комусь доводиться вдаватися і до адмінресурсу. Про це люблять мовчати, але у нашому місті (у 21 столітті!) він живе при різних владах — бюджетники нарікають на тиск «зверху» щодо того, яке видання їм передплачувати…
Наш колектив у це не втручався ніколи, бо статус найтиражнішої газети ми заробляли роками стабільної роботи і стабільної любові з боку читачів та рекламодавців. Як кажуть журналісти: усе витримає папір, а не читач.
Це засвідчив і День передплатника, який відбувся 18 листопада у головному місцевому поштовому відділенні на площі Лесі Українки. Читачі, які передплатили місцеві видання, цього дня поспішили засвідчити свої квитанції, за що, як і традиційно, отримали подарунки.
Наш колектив залишився задоволеним увагою читачів до «Звягеля» — ажіотаж біля нашого столу був найбільшим, список призерів — найдовшим, а кількість оформлених цього дня передплат (106) — найвищою. Колектив газети «Звягель» щиро дякує читачам за прихильність впродовж понад два десятиліття роботи!
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА