«Трійки» не буде? «Справа не в номері маршруту, а в якості перевезень», — кажуть у міській раді

«Трійки» не буде? «Справа не в номері маршруту, а в якості перевезень», — кажуть у міській раді

Із першого листопада з транспортної мапи міста зник автобусний маршрут №3. Нагадаємо, у перевізника, який його обслуговував, закінчився термін дії договору з міською радою, а два конкурси з метою пошуку нового перевізника не увінчалися успіхом через відсутність пропозицій.
Попервах чималі мікрорайони — «Кар’єр» і «Смолка» — охопив транспортний колапс. Але згодом графіки маршрутів №9, 11 і 16 підігнали під колишні рейси «трійки».
У міській раді переконані, що проблема фактично вирішена.
«На мою думку, справа не в номері маршруту, а в тому, щоби був забезпечений вивіз пасажирів із мікрорайону. На сьогодні графіки діючих маршрутів відпрацьовані. Інтервал руху у «години пік» складає 15-20 хвилин, у денні години — 30 хвилин», — розповів «Звягелю» перший заступник міського голови Сергій Колотов, до сфери робочих питань якого, зокрема, належить питання транспорту.
Крім цього, із понеділка, 28 листопада, на численні прохання пасажирів, відновлюється ранковий рейс міського автобуса за маршрутом «Кар’єр — Автовокзал», через центр. Час відправлення з мікрорайону «Кар’єр» — о 5:50, — повідомили у міській раді.
Що ж до маршруту №3, то, за існуючих обставин, його вже й немає куди втиснути. «Час покаже. Якщо буде доцільність, — будемо це питання додатково розглядати», — додав Колотов.
Як стало відомо «Звягелю», зміна перевізника, а відтак — і нумерації маршрутів, не в останню чергу сталася на прохання активістів громади згаданих мікрорайонів, бо пасажирів не влаштовувала якість обслуговування на «трійці».
Олег БРЮХАНОВ