Перший в області семінар щодо суддівства змагань із тхеквондо — у Новограді

Перший в області семінар щодо суддівства змагань із тхеквондо — у Новограді

26 листопада в Новограді-Волинському пройшов перший у Житомирській області семінар з питань суддівства змагань із тхеквондо ВТФ (розділ «керугі»). Семінар був організований та проведений суддею національної категорії, майстром спорту України з тхеквондо, володарем чорного пояса з тхеквондо ВТФ 3 дана Миколою Ящуком.


Із метою пiдготовки суддiвського корпусу Житомирської області до роботи з органiзацiї та проведення змагань із тхеквондо ВТФ (олiмпiйського виду спорту), він зібрав 27 тренерів, суддів, спортсменів із Новограда-Волинського, Ружина, сіл Пилиповичі, Анета, Городище (Житомирська область), Полонного, смт.Понінка (Хмельницька область), Вінниці та Погребища (Вінницька область).
Під час семінару його учасники вивчали правила змагань із тхеквондо ВТФ, принципи роботи та практичне застосування електронної системи суддівства «Dae do», звичайної кнопкової електронної системи та роботу з суддівськими записками, відпрацьовували жестикуляцію рефері та дій бокових суддів на практиці зi спортсменами. Завершенням семінару став іспит на допуск та отримання акредитації до суддiвства обласних змагань із тхеквондо ВТФ.
Інформація федерації тхеквондо