Чому у «Дворі зразкового порядку» немає зразкового порядку?..

Чому у «Дворі зразкового порядку» немає зразкового порядку?..

Цими днями до редакції «Звягеля» надійшов електронний лист від жителів багатоповерхового будинку, що по вул.Пушкіна, 5. Лист, щоправда, не містить у підписі конкретних імен і прізвищ. Іншими словами, в будь-якій організації він би потрапив до категорії анонімних, а, отже, залишився би без розгляду і відповіді.
Втім, питання, що в ньому порушуються, актуальні не лише стосовно конкретного будинку по вул.Пушкіна, 5. Упродовж цього року точилося чимало суперечок про доцільність і черговість асфальтування прибудинкових територій у дворах багатоповерхової забудови за рахунок коштів міського бюджету. Маємо надію, друкуючи цей лист, що міська влада візьме до уваги озвучені мешканцями проблеми, формуючи бюджет міста на 2017 рік. А також надасть офіційну інформацію стосовно порядку черговості виконання робіт у дворах багатоповерхової забудови, якщо такий порядок затверджений.

«Ми, мешканці будинку по вулиці Пушкіна, 5, хочемо розповісти про наболіле. Справа в тому, що хоч наш будинок і знаходиться у центрі міста, але прибудинковою територією пишатися ми не можемо. Протягом декількох років ми просимо заасфальтувати наш двір, позбутися ям, встановити нові люки. Зверніть увагу, на якій висоті, прямо на тротуарі, знаходяться каналізаційні люки, і це при тому, що ходять літні люди, діти. А як взимку?
Таких люків у нас сім штук. Ми вже зверталися і до нашого депутата Шнайдера Костянтина Валерійовича, але чуємо тільки обіцянки. Люди, які проходять повз наш двір, всі в один голос говорять, що такого двора з ямами в центрі міста ще не бачили, зате на будинку висить табличка «Двір зразкового порядку».
Як і в інших дворах, діти гуляють і бігають, а тепер уявіть, як дитина падає в щебінь, який насипаний навіть біля лавки. Щебінь — це єдине, чим спромоглися нам допомогти. Ми ж, як і всі, платимо квартплату. Чому нехтують будинком майже в самому центрі міста, нам незрозуміло.

Спочатку в нашому ОСББ в будинках встановлювали енергозберігаючі вікна у під’їздах, встановлювали за рахунок сплати квартплати мешканців. Та коли прийшла черга до нашого будинку, чомусь керівництво вирішило встановлювати вікна за рахунок ПРООН. Так ми вже два роки чекаємо утеплення вікон.
Проблема полягає ще і в обслуговуванні ліфта. Нещодавно у нас зламався ліфт (це трапляється систематично). Ми вже телефонували і ліфтерам, через два тижні — в мерію, а нам тільки обіцяють. Минуло три тижні, і тільки потім ліфтери намірилися зняти мотор на перемотку, при тому, що мешканці коляски тягають на восьмий та сьомий поверхи, літні люди зовсім не виходять на вулицю.
Чому в наш час ми не можемо знайти відповідальних за ту чи іншу роботу, ОСББ киває на ліфтерів, ліфтери — на ОСББ, мерія не допомагає, бо коли ми говорили, що будемо скаржитися мерії, так із усмішкою сказали: «Будь ласка, нам то що…».
Отак і живемо…

Мешканці будинку»