На подвір’ї ЗОШ №5 відбулося відкриття еколого-натуралістичного парку площею 1,2 га

На подвір’ї ЗОШ №5 відбулося відкриття еколого-натуралістичного парку площею 1,2 га

24 листопада на території ЗОШ №5 відбулось офіційне відкриття еколого-натуралістичного парку, як експериментально-дослідницького центру. Проект було ініційовано з метою розробки інноваційної моделі екологічної освіти і виховання та нових підходів до вивчення природничих дисциплін та енергоефективності в місті Новограді-Волинському.


«Ідея створення парку зародилась у 2007 році, оскільки територія школи була невпорядкована, і потрібно було приймати рішення, щоб це все окультурити. У 2007 році цей проект було подано на Фонд сприяння місцевому самоврядуванню. У 2008 році цей проект відібрали, але перевагу надали іншому проекту від міста — по Водоканалу. Вже у 2010-му ми подали його ще раз, і цього разу його прийняли. Встановлення всіх інсталяцій, терморегуляторів, енергетична карта, вітросонячна модульна гібридна установка — це все концептуально було зроблено ще в 2013 році. Протягом двох наступних років тривало облаштування території, ландшафтний дизайн, висадка дерев, встановлення інформаційних таблиць», — розповіла виконуюча обов’язки начальника відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій міської ради Оксана Липська.
На створення еколого-натуралістичного парку найбільше коштів виділила Новоград-Волинська міськрада — 790 тис. грн. GIZ профінансував цей проект на 450 тисяч і ще 222 тис. грн. виділив Мінрегіонбуд.
За матеріалами міської ради