Хроніка 50/2016

НА «ЦЕРСАНІТІ» ВПІЙМАЛИ КРАДІЯ
Нещодавно працівник ТзОВ «Церсаніт Інвест» намагався скоїти крадіжку мультимера, але на виході з підприємства спрацював металошукач, і працівники охорони затримали крадія та повідомили про скоєння злочину до поліції.
МЕДИКИ НЕ ДАЛИ ЗАМЕРЗНУТИ ПСИХІЧНО ХВОРОМУ ЧОЛОВІКУ
5 грудня, близько 16:30, по вул.Шевченка у місті Новограді-Волинському з’явився чоловік. Його поведінка, мова вказували на те, що дана людина страждає на психічні розлади. Крім того, чоловік стягнув свої штани та перебував у гумових капцях на снігу.
Більшість перехожих проходили поруч, намагаючись не помічати чоловіка, але декілька з них викликали швидку допомогу, карета якої оперативно приїхала на зазначену адресу та забрала з собою хвору людину.
ВИЯВЛЕНО ТІЛО ІНВАЛІДА З ОЗНАКАМИ НАСИЛЬНИЦЬКОЇ СМЕРТІ
Із жахливої знахідки розпочався день для місцевої жительки. Вона доглядала свого батька-інваліда, який самостійно не міг пересуватися. Але рідні жили у різних помешканнях у Новограді-Волинському. Прибувши опівдні 2 грудня за місцем проживання свого батька, по 3-му провулку Тельмана, вона виявила його без ознак життя.
Про подію жінка повідомила поліцію. Під час огляду тіла 60-річного чоловіка виявлено колото-різані рани.
Наразі працівниками поліції проводяться першочергові слідчі дії для встановлення обставин та причин смерті чоловіка. Залучені поліцейські з Житомира.
СПІЙМАЛИ НА КРАДІЖЦІ СКАНДАЛЬНУ БАБУСЮ
4 грудня, об 11:20, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від приватного підприємця про те, що невідома особа викрала 2 черевики типу «берці» на ринку «Урожай».
У ході перевірки працівниками поліції було встановлено, що близько 11 години 4 грудня невідома особа, перебуваючи біля торговельного кіоску на ринку «Урожай», шляхом вільного доступу таємно викрала пару черевиків типу «берці», які стояли біля торговельного кіоску, чим спричинила матеріального збитку на суму 375 грн.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками кримінальної поліції Новоград-Волинського ВП було встановлено, що вищевказану крадіжку скоїла місцева мешканка, 1933 р.н., яка проживає неподалік від ринку і відома представникам влади своєю скандальною репутацією.
У РАЙОНІ ЗАВІВСЯ «ЗЛОДІЙ-МЕЛОМАН»
У с.Коритище Новоград-Волинського району, у неділю, близь­ко 23:00, підійшовши до будівлі клубу, чоловік вийняв скло з вікна і через отвір проник до приміщення. Там, віднайшовши вподобаний ним музичний центр, викрав його.
На ранок 5 грудня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся сільський голова Жолобненської сільської ради та повідомив про крадіжку. Довго насолоджуватися улюбленою музикою меломану не довелося. Цього ж дня його викрили працівники поліції. У молодого чоловіка вилучили викрадений ним музичний центр марки «LG», вартістю 1500 грн. та порушили кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (Крадіжка).
АВТОКРАДІЙ ПОПАВСЯ НА ПЕРШОМУ Ж УГОНІ
2 грудня 22-річному хлопцю з с.Ярунь Новоград-Волинського району не сиділося удома. Близько 1-ї години ночі, перебуваючи на вулиці Пушкіна у селі Ярунь, він виявив «пиріжка» — автомобіль марки «PEUGEOT EXPERT» білого кольору, яким вирішив незаконно заволодіти.
Довго насолоджуватися «трофеєм» йому не довелося. У день викрадення його викрили працівники поліції та вилучили автомобіль.
Тепер молодому ярунчанину загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 5 років.
У ПОЛІКЛІНІЦІ НОВОГРАДА ПОМЕРЛА ЖІНКА
Як стало відомо редакції сайту міста Новограда-Волинського 04141.com.ua, 6 грудня до поліклініки Новоград-Волинського міськрайТМО прибула мешканка с.Крайня Деражня Новоград-Волинського району.
Близько 11 години жінка втратила свідомість та померла.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу Новоград-Волинського відділу поліції, які зафіксували обставини смерті жінки.
У рамках розпочатого кримінального провадження, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, правоохоронці з’ясовуватимуть всі обставини смерті жінки.
ВІД ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ЗАГИНУЛА ЛЮДИНА
Станом на 7 грудня у Житомирській області зареєстрували три випадки загибелі людей від переохолодження, що сталися упродовж майже місяця. Про це розповів начальник управління охорони Житомирської ОДА Олександр Торбас.
«У нас зареєстровано троє загиблих — у Новограді-Волинському, Малині і Житомирі. Ці люди загинули від переохолодження. Це — дані за період, коли почалося перше похолодання, тобто — десь із початку листопада», — прокоментував він.
У РАЙОНІ РОЗБИВСЯ ПІКАП
6 грудня, о 21:45, до чергової частини Новоград-Волинського ВП надійшло телефонне повідомлення від оператора «102» м.Житомир про те, що на 203-му км траси «Київ-Чоп» сталася ДТП.
Так, 06.12.2016 року, близько 19:00, на 203-му дороги «Київ-Чоп», поблизу с.Кам’яний Майдан Новоград-Волинського району, мешканець Києва, керуючи автомобілем «Міцубісі L-200», рухаючись у напрямку м.Київ, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.
Внаслідок ДТП водій та пасажирка отримали тілесні ушкодження та доставлені в травматологічне відділення Новоград-Волинського ТМО. У чоловіка — забій грудної клітки і грудного відділу хребта, у пассажирки — забій грудного відділу і поперекового відділу хребта.
Олександр СУКАЧ, 04141.com.ua

НАЦПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ФАКТ РОЗБЕЩЕННЯ НЕПОВНОЛІТНЬОЇ
Стосовно чоловіка, який вчинив розпусні дії відносно 10-річної дитини в Житомирі, розпочато кримінальне провадження. Про це 3 грудня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.
«29 листопада до поліції надійшло повідомлення про те, що близько 14:00, у кімнаті гуртожитку, чоловік, 1961 р.н., вчинив розпусні дії відносно 10-річної дитини. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на термін до 5 років», — інформує відділ комунікації, зазначаючи, що розголошення будь-яких обставин події унеможливлює подальше ефективне досудове розслідування, а отже — і притягнення фігуранта провадження до передбаченої законом відповідальності.
Нагадаємо, у Житомирі чоловік, який раніше притягувався до відповідальності за розбещення неповнолітніх, «заманив» школярку до гуртожитку. Покоївка готелю федерації профспілок Житомирської області розповіла, як рятувала 10-річну школярку від педофіла.
Житомир.info

ЧОЛОВІК, У ЯКОГО СТРІЛЯЛИ НА КРОШНІ В ЖИТОМИРІ, ЗАРАЗ — У КОМІ
Чоловік, в якого 2 грудня, ввечері, стріляли на вулиці Крошенській у Житомирі, зараз перебуває в комі. Про це розповіла керівник прес-служби ГУ Нацполіції Алла Ващенко.
«За інформацією, яку ми зараз маємо, чоловік, в якого стріляли, зараз перебуває в комі. Чоловіки між собою — родичі. Конфлікт між ними виник не того вечора, а ще раніше. Обидва — раніше судимі: один із них — той, котрий зараз затриманий, звільнився близько 7 місяців тому, відбував покарання за крадіжки. Інший — також був фігурантом кримінальних проваджень щодо завдання тілесних ушкоджень», — розповіла Алла Ващенко.
Зазначимо, що 2 грудня у Житомирі, близько 17:00, на вулиці Крошенській поранили чоловіка.
Житомир.info

АВІАБОМБА — НА ТЕРИТОРІЇ ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ ЛІЦЕЙ»
30 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в селі Романівка Романівського району виявлено підозрілий предмет. На території сільськогосподарського поля ТОВ «Технічний ліцей» проводилися земельні роботи. Під час виорювання землі тракторист зачепив плугом невідомий металевий предмет. Виднілася лише верхівка. Про це рятувальників сповістив директор товариства.
До місця виклику виїхали бійці 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Оглянувши знахідку, вони ідентифікували її як 100-кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів минулих війн (ФАБ-100). Ділянку виявлення обгородили сигнальною стрічкою та призначили чергового правоохоронця.
1 грудня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила небезпечну знахідку в спеціально відведеному для цього місці.
УДСНС України у Житомирській області

24-РІЧНОМУ НАПАДНИКУ ПРИЗНАЧЕНО СУВОРІШЕ ПОКАРАННЯ ЗА РОЗБІЙ
За апеляційною скаргою прокуратури Житомирської області апеляційним судом області скасовано вирок першої інстанції, яким засуджено місцевого жителя до 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном за скоєння крадіжки, поєднаної з проникненням у житло та розбій (ч.3 ст.185, ч.1 ст.187 КК України), та постановлено суворіший — позбавлення волі терміном на 4 роки.
Жителя Овруцького району обвинувачено в тому, що він, із корисливих мотивів, з метою таємного викрадення чужого майна, проник до господарського приміщення пенсіонера та викрав бензопилу вартістю 1200 грн.
Згодом зловмисник знову прийшов до будинку 80-річного односельчанина просити грошей для купівлі спиртного. Відмова літнього чоловіка дати гроші розлютила 24-річного нападника так, що він кинувся на потерпілого і побив його до непритомності, завдавши численні удари, у тому числі — й обухом по голові, та забрав 184 грн., які залишилися від пенсії.
Прокуратура не погодилася з вироком Овруцького районного суду, вважаючи його не співвідносним із вчиненими злочинами, та оскаржила в апеляційному суді, яким призначено суворіше покарання — реальне позбавлення волі терміном на 4 роки.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

5 ЧОЛОВІК РЯТУВАЛИ РИБАЛКУ, ЯКИЙ ПРОВАЛИВСЯ ПІД КРИГУ
Серед білого дня 4 грудня, на річці Уж в селищі Народичі Житомирської області, 46-річний рибалка провалився під кригу. Про це повідомила прес-служба управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.
«4 грудня, об 11:16, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на річці Уж, у селищі Народичі, провалився під кригу рибалка. До місця виклику виїхали бійці 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 5 чоловік. Ними встановлено, що чоловік знаходився у воді на відстані близько 10 м від берега. Надзвичайники одразу викликали швидку допомогу та розпочали рятувальні роботи. Вони намагалися витягнути потерпілого за допомогою мотузки та рятувального пристрою «Соломинка», однак всі спроби були марними. Чоловік був сполоханий і не реагував на їх дії. Тоді рятувальники прийняли рішення дістатися до нього за допомогою штурмової драбини. Четверо фахівців ДСНС повзком, по тонкій кризі, дістались до чоловіка», — інформує УДСНС.
Коли всі п’ятеро поверталися, — лід провалився, і всі вони частково опинилися у воді, — йдеться у повідомленні. Рибалка на той момент вже був без свідомості.
«Проте рятувальники не відступили і декілька метрів про­бивали перед собою кригу. Чоловіки дісталися до берега та передали потерпілого медикам, які госпіталізували його до Народицької центральної районної лікарні. Наразі загрози життю 46-річного рибалки немає», — повідомляється на сайті УДСНС.
Житомир.info