Рай для туристів і городян: у місті відкрито першу майстерню-продаж

Рай для туристів і городян: у місті відкрито першу майстерню-продаж

Майстерня з виставкою-продажем ручних виробів — це мрія митців з усіх обласних центрів України, а для Новограда-Волинського — вже реальність! Тепер сюди можна завітати не лише тим, хто цінує енергетику і красу ручних виробів, а й туристам, котрі досі почували у нашому місті страшенний дефіцит оригінальних подарунків!
На вулиці Героїв Майдану, 3, (у приміщенні, де знаходиться наша редакція), вдалося реалізувати оригінальний задум майстрині в’язаних речей Ліні Сахнюк. Її творча експозиція невипадково отримала назву «Майстерня від Ліни» — творчість давно шукала виходу на широкий загал. Символічно, що сталося це у передноворічний сезон свят, коли збуваються заповітні мрії. Ліна Михайлівна на цьому не думає зупинятися — тепер вона мріє втілювати мрії інших людей, робити для них казкові речі.

Такого куточка у Новограді досі не було. В’язані речі, зроблені руками, представлені не лише у великому обсязі, а й у досить вишуканий спосіб — створено оазис краси, який виринає з-поміж сірих буднів і дивує. Здається, стіни тут дихають надсильною позитивною енергетикою, витонченістю, стилем.
У колекції Ліни Сахнюк представлені як предмети одягу (плетені сукні, костюми, светри, комплекти для новонароджених, палантини, туніки, шапки, шарфи і мітенки), так і прикраси (серветки, квіткові композиції у вазонках, кошики з оздобленням, чашки у «одязі», фруктовниці та хлібниці тощо).
Майстерня невипадково вирізняється на тлі стандартних відділів магазинів, адже до цього моменту Ліна Сахнюк йшла усе своє творче життя. Тому намагається презентувати своє ноу-хау так, аби торкнути душу кожної людини, підняти настрій, подарувати впевненість у собі, надати більшого комфорту житлу клієнтів, котрі придбають щось для себе. Особливістю виставки є можливість зробити замовлення чи вибрати оригінальний подарунок для дитини, жінки або чоловіка. Зараз, наприклад, тут представлено багато новорічної атрибутики.
З-поміж маленьких «родзинок» у колекції — прикраси на одяг, сережки, намиста. Клієнти, котрі вже встигли придбати стильні речі від Ліни Сахнюк, діляться досвідом: у цих речах у будь-якій компанії та у будь-якій країні ви виглядатимете по-особливому. До речі, своїм умінням жінка готова ділитися — у її планах є проведення майстер-класів.
— Хочу почати зі слів вдячності, — поділилася Ліна Михайлівна на презентації своєї майстерні. — Подякувати подружжю Усенків: Миколі Григоровичу і Тетяні Вікторівні, котрі на мою творчу пропозицію одразу відгукнулися! Дякую тим, хто допоміг мені створити цей творчий куточок — підприємцям-меблевикам Василю Вишневському і Максиму Денисюку. Це — люди творчі, сучасні, фанати своєї справи.
Також хочу сказати слова вдячності усім, хто мене підтримує у реальному житті та в Інтернеті, де представляю свої роботи. Чую багато теплих слів підтримки, які надзвичайно надихають. Про таку майстерню я мріяла усе життя, а прийшла до цього лише зараз, у своєму «елегантному» віці (сміється — авт.). Тому всім бажаю невтомно рухатися до мрії, ніколи не здаватися і не відступати!
Щодо відвідувачів, на яких чекає Ліна Сахнюк у своїй майстерні, то «це — люди, яким подобається те, що я роблю». Розповіла, що до свят майстерня працюватиме тематично — тут можна буде придбати відповідний подарунок і зробити замовлення (тел.: (093) 439-55-79, (067) 973-99-44).
— Так, зараз складний час і складне життя, але усім нам завжди хочеться уваги, подарунків, скільки б років нам не було — 10, 40 чи 70… Погодьтеся, кожен у свято чекає на красивий сюрприз, тим паче — під ялинкою. Думати тільки про проблеми не варто, бо завтра обов’язково буде таким, яким ми його собі запрограмуємо — з хорошою погодою, у добробуті і злагоді, на позитиві, у стильних речах. Прокидаймося і говорімо: « Щастя моє, вставай, настав час тобі прокинутися разом зі мною!».
Клієнти вже охрестили майстерню «сонячним теплом у зимовий час». Адже, окрім ручних виробів, до чаю, кави та десертів, тут пропонують добре слово і приємне спілкування. Той, хто завітає сюди одного разу, переконана Ліна Михайлівна, обов’язково стає її клієнтом надовго. Тож, майстриня чекає на городян та гостей міста. Особливо на тих, хто не бажає бути одноманітним і сірим, і хто готовий у речах від Ліни Сахнюк бути таким «одним у світі»!
Юлія КЛИМЧК
Фото Сергія ЩУРУКА