Школярі гостювали у відділку поліції

Школярі гостювали у відділку поліції

\"Школярі7 грудня на території Новоград-Волинського відділу поліції з учнями шкіл проведена екскурсія, в ході якої неповнолітнім показано роботу працівників поліції, відвідано ізолятор тимчасового тримання осіб, продемонстрована зброя, яка перебуває на озброєнні в ОВС, проведена роз’яснювальна бесіда експертом щодо відібрання відбитків пальців рук та встановлення за ними осіб, які причетні до вчинення правопорушень.
8 грудня з неповнолітніми особами, які перебувають на профілактичному обліку, та особами, які схильні до скоєння правопорушень, у м.Житомир відвідано виправну колонію, де підліткам проведено екскурсію та проведена розповідь її працівниками. Неповнолітнім доведена інформація про дотримання порядку перебування їх у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування та на вулицях. А також — про необхідність дотримання Правил дорожнього руху.
Наголошувалося дітям на відповідальності батьків за будь-які їхні протиправні вчинки, оскільки батьки є відповідальними за дітей до досягнення ними 18-річного віку.
Особлива увага зверталася на веденні дітьми здорового способу життя, недопущення ними вживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та наркотичних засобів, а також паління тютюнових виробів, що шкодить їхньому здоров’ю та розвитку, а в подальшому — здоров’ю і розвитку їхніх майбутніх дітей.
Звернено увагу дітей на виконання покладених на них обов’язків як дитини та учня.

Ю.КОНОНЕНКО, начальник Новоград-Волинського ВП ГУ НП в Житомирській області, полковник поліції