Хіміки стверджують, що вода добра…

Нещодавно, на замовлення Новоград-Волинської райдержадміністрації, в с.Кикова інститутом колоїдної хімії та хімії води ім.А.М.Думанського Національної Академії наук України було відібрано та зроблено аналіз води.
«Воду було досліджено, згідно з ДСТУ 4808:2007 «Джерела централізованого питного водопостачання. Гігієнічні та екологічні вимоги щодо якості води і правила вибирання», — йдеться у повідомленні.
Відповідно до протоколу інституту колоїдної хімії, вода в р.Случ Новоград-Волинського району має добрі показники.
«Діапазон величин показників якості води джерел централізованого питного водопостачання, згідно з ДСТУ 4808:2007 (для поверхневих вод), поділено на чотири класи: 1 клас — відмінна, бажана якість води; 2 клас — добра, прийнятна якість води; 3 клас — задовільна, прийнятна якість води; 4 клас — посередня, обмежено придатна, небажана якість води.
Зразок води за мікробіоло­гічними показниками належить до другого класу якості води, яка визначається як добра, прийнятна якість води.
Зразок води за результатами біотестування (визначення рівня хронічної токсичності) відноситься за класифікацією рівня токсичності (I-IV клас) до другого класу якості води.
Зразок води за хімічними показниками — водневий показник, жорсткість та лужність — відноситься до 3 класу якості; за останніми визначеними показниками вода відноситься до першого та другого класів якості води, що характеризує її як добру та відмінну», — йдеться у протоколі.
За інформацією Новоград-Волинської РДА