Традиція — одягати костюм Діда Мороза… замість камуфляжу!

\"ТрадиціяПогодьтеся, добра традиція — одягати костюм Діда Мороза (нехай, навіть, на камуфляж), пов’язувати жовто-синю стрічку на мішок із подарунками і вирушати дарувати свято. А найцікавіше, що «прижилася» вона у 2-му механізованому батальйоні 30-ї ОМБр! У підрозділі є активісти, котрі у свята перевтілюються у «концертну групу», ще й мають неабияке почуття гумору. Ось що військовослужбовці розповіли нам електронною поштою про святкування Дня Святого Миколая у дитячих садочках на Сході України:
«Концертна група у складі Святого Миколая та військових нашого підрозділу розпочала свою ходу із ранкового підйому військовослужбовців. У ході тактично-святкового маневру перевірили знання віршів про Миколая, кращі — отримали подарунки. А згодом, разом із військовим капеланом та Миколаївськими волонтерами, ми вирушили у селища Новотроїцьке та Ольгінка, де 127 вихованців дитсадків чекали на свято».
Приємно, що під час таких заходів діти на Сході одягають вишиванки і співають українські пісні, що незвичний святковий екіпаж з переодягнутих військових не лише зичить місцевим мешканцям миру та добра, а й нерідко чує такі ж побажання від них.
Після новорічних свят залишаться не лише світлини на згадку, а й надія на те, що ініціатива наших військових змусить мешканців Сходу по-іншому подивитися на українську армію, додасть віри у те, що нинішня війна — не вирок, а найперше — випробовування важливих людських якостей, серед яких — співпереживання, доброта, небайдужість. Принаймні, захисники у це вірять..
Підготувала Юлія КЛИМЧУК