Збільшеним преміям — ні, бюджету міста-2017 — так!

Депутати міської ради не підтримали пропозицію від «Батьківщини» підвищити граничний рівень премій працівникам міськвиконкому до 150%. Після тривалих дебатів, порівнянь власних досягнень зі здобутками міст обласного значення Коростенем і Бердичевом, було ухвалене рішення залишити у 2017 році максимальний рівень премій на рівні поточного року — 100%.
Відзначимо, що за це питання не голосували («Щоб не було конфлікту інтересів») міський голова Віктор Весельський та секретар міської ради Олена Пономаренко.

Із аргументами, що нинішніх 100% цілком досить, виступили депутати від Радикальної партії Олега Ляшка та Народної партії.
Не на користь підвищення зарплатні прозвучала і сума в 17,5 млн. грн. неосвоєних бюджетних коштів.
«Головні розпорядники коштів: щоденно доповідаєте особисто про завершення використання коштів до 29.12.2016 року. До 23:00 включно працюватиме казначейство (залишається 17 млн. 455 тис. 821 грн. станом на 21.12.2016 року)! Всі рішення 10 сесії я підписав, вносьте терміново зміни кожен керівник структурного підрозділу, і цей тиждень має стати продуктивним і завершальним у 2016 році!» — прокоментував ситуацію у традиційному щоденному зверненні до новоград-волинців через соцмережі міський голова.
Утім ключовою подією під час пленарного засідання десятої сесії Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання стало ухвалення міського бюджету на 2017 рік, що становитиме понад 500 млн. гривень.
Серед інших важливих рішень стало прийняття Програми соціально-економічного розвитку міста Новограда-Волинського на 2017 рік, затвердження Програми розвитку фізичної культури і спорту міста Новограда-Волинського на 2017-2021 роки (що містить чимало цікавих положень, які можуть стати темою окремої публікації), ухвалення переліку категорії осіб, які мають право на безкоштовний проїзд у міських автобусах (а також перелік категорій, які мають право на 50% знижку вартості проїзду), розгляд питань комунальної власності, земельних питань.
Проект рішення «Про утворення комунального закладу «Новоград-Волинська міська стоматологічна поліклініка» (враховуючи адміністративно-територіальні зміни, а відтак — джерела співфінансування з 1 січня 2017 року) було знято з розгляду на доопрацювання.
«Загалом під час пленарного засідання десятої сесії міської ради сьомого скликання було розглянуто 50 питань та 5 депутатських звернень, які були оформлені протокольно. Тож у ході засідання сесії депутати опрацювали 50 проектів рішень. Наступне пленарне засідання міської ради сьомого скликання попередньо планується провести 23 лютого 2017 року», — йдеться в повідомленні на сайті міської ради.
Олег БРЮХАНОВ