Зафіксовано випадок сказу

При Новоград-Волинській РДА було скликано надзвичайну протиепізоотичну комісію. На засіданні було розглянуто низку питань, серед яких: епізоотичний стан щодо сказу тварин на території Новоград-Волинського району; оголошення неблагополучним щодо сказу двір громадянина О. (мешканця с.Барвинівка) та введення карантинних обмежень щодо сказу у цьому населеному пункті; встановлення загрозливої зони в радіусі 10 км навколо неблагополучного пункту — с.Яворівка, с.Тальки, с.Тальківка Барвинівської сільської ради та с.Лебедівка Лебедівської сільської ради; затвердження заходів щодо ліквідації вогнища інфекції щодо сказу в неблагополучному дворі громадянина О. та населеному пункті с.Барвинівка.
Станом на 26 грудня 2016 року на території району та міста було зареєстровано 9 випадків сказу. Спеціалістами ветеринарної медицини району за 2016 рік щеплено 8817 голів ВРХ, в тому числі 2870 голів — в особистих селянських господарствах, 237 голів коней, 64 голови ДРХ, 3870 голів собак, 1079 котів, 9 свиней.
На жаль, на низькому рівні проводилася робота з відстрілу червоної лисиці всіма мисливськими організаціями району. Основна причина — це невирішення питання про преміювання мисливців за відстріл лисиці, єнотовидного собаки та вовка. Велика щільність червоної лисиці є загрозою для населених пунктів у разі нападів на домашніх тварин та людей. Саме це й стало причиною недавнього випадку виникнення сказу червоної лисиці в с.Барвинівка.
Інформація РДА