Чи вистачить на заправку автобусів при тарифі 5 гривень?

Чи вистачить на заправку автобусів при тарифі 5 гривень?

Міські пасажирські перевезення вкотре лихоманить. Повідомлення від городян про збої у графіках руху з’являються в соцмережах із завидною регулярністю. Проте подібного ще не траплялося: судячи зі свідчень пасажирів, автобус зупинився посеред рейсу, бо в нього закінчилося… пальне.
\"Чи

«Сьогодні, 10 січня, чекала маршрут №3 (за графіком повинні бути і №9, і №16) з 9:25 до 10:15. Після 50-хвилинного очікування приїхав маршрут №16. Всі пасажири замерзли і перебували в не дуже доброму настрої. Автобус був забитий людьми. Але на цьому наш «веселий» проїзд не закінчився... Проїхавши півдороги, в автобусі закінчилося пальне. В результаті всі люди вийшли і пішли в місто пішки. Шановна наша владо, коли це все зміниться? Скільки вже можна з цієї «Смолки» знущатися? Куди звертатися, щоб нас вважали людьми, а не...», — це повідомлення у «Фейсбуці» спричинило новий резонанс із пошуком винних. Найбільш гнівні відгуки — від жителів «Смолки» і «Дружби». І це при тому, що не всі з них, певно, вже чули, що міська влада оголосила про наміри підвищити тариф на проїзд у міських автобусах до 5 гривень за одну поїздку.
На цьому тижні відділ економічного аналізу та планування міської ради оприлюднив повідомлення про початок обговорення проекту регуляторного акту наступного змісту:
«Виконавчий комітет Новоград-Волинської міської ради виносить на обговорення громади міста проект регуляторного акту «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Новограді-Волинському», яким передбачає встановити тариф для перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування по місту Новограду-Волинському в розмірі 5,00 грн. за одну поїздку.
Із повним текстом проекту та аналізом регуляторного впливу можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради www.novograd.osp-ua.info в розділі «Нормативна база» (підрозділ «Проекти рішень виконавчого комітету»).
Свої зауваження та пропозиції просимо надсилати в письмовій формі розробникам — відділу економічного аналізу та планування міської ради за адресою: вул.Шевченка, 16, каб. №12, м.Новоград-Волинський (до 13.02.2017 р.)».
Вочевидь, у місті стартує новий етап «тарифних воєн». Чого і слід було чекати, враховуючи поступове і неухильне зростання вартості пального, необхідність підвищення заробітної плати водіям і кондукторам, а також сплати податків і відрахувань до бюджетів усіх рівнів, які з 1 січня зросли у рази.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з соцмережі «Фейсбук»