Хроніка 3/2017

Хроніка 3/2017

ПІСЛЯ ЗАСТІЛЛЯ СТАЛИСЯ БІЙКИ: ОДНОМУ ПРОЛАМАЛИ ЧЕРЕП, ІНШИЙ ВПАВ У КОМУ
За останні дні у двох районах Житомирщини, внаслідок неприязних відносин на грунті вживання алкоголю, постраждали двоє місцевих жителів. Про це повідомила прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«14 січня, близько півночі, у Чуднівському районі, біля сільського клубу, поконфліктували двоє чоловіків, 43 та 27 років. Врешті, у розпалі суперечки, молодик огрів односельчанина палицею по голові. З черепно-мозковою травмою та переломом основи черепа чоловіка було терміново госпіталізовано. Нині за фактом тяжких тілесних ушкоджень розпочато кримінальне провадження, у ході якого з’ясовуються всі обставини події», — йдеться у повідомленні.
Інший випадок стався в одному з сіл Андрушівського району 15 січня.
«15 січня до Андрушівського відділення поліції звернулася жителька одного із сіл району із повідомленням про побиття свого 45-річного сина. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що напередодні за місцем проживання свого товариша потерпілий чаркував у компанії 26-річного односельчанина. Надмірне вживання алкоголю, очевидно, призвело до суперечки між гостями, і молодший чоловік кинувся з’ясовувати стосунки кулаками. Внаслідок бійки 45-річного потерпілого без свідомості було доставлено до лікарні, де у нього діагностовано черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Нині чоловік перебуває у комі», — уточнюють в управлінні.
Підозрюваним у вчиненні кримінальних правопорушень, за чинним законодавством, може загрожувати від 5 до 8 років ув’язнення.
Житомир.info

НАМАГАВСЯ ПРИХОВАТИ ВІД МИТНИКІВ 15 СТАРОВИННИХ КНИГ…
Житомирська митниця Державної фіскальної служби в міжнародному пункті пропуску «Виступовичі» припинила незаконну спробу ввезення в Україну старовинних книг. Про це 16 січня повідомила прес-служба Житомирської митниці ДФС.

«Громадянин Російської Федерації (уродженець Житомирщини) легковим автомобілем російської реєстрації прямував із Російської Федерації в Україну. Для проходження митного контролю він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». На підставі оцінки аналізу ризиків вказаний автомобіль було переведено із загальної смуги на смугу руху «червоний коридор» для проведення поглибленого митного контролю. При проведенні митного огляду вказаного автомобіля в багажному відділенні серед інших речей виявлено старовинні друковані видання, переміщення яких через митний кордон України є обмеженим, із порушенням встановленого Митним кодексом України порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю», — повідомила митниця.
«Житомирською митницею ДФС порушено адміністративну справу про порушення митних правил, передбачене статтею 471 Митного кодексу України. Старовинні книги, які можуть становити історичну та культурну цінність, вилучено. На даний час призначено мистецтвознавчу експертизу, за висновками якої буде прийнято законне рішення», — інформує митниця.
Житомир.info

РЯТУВАЛЬНИКИ ВИЛУЧИЛИ АВТОМОБІЛЬ ІЗ КЮВЕТУ
13 січня, близько 11:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 188-му км траси «Київ-Чоп» необхідна допомога рятувальників щодо вилучення автомобіля з кювету.
Як з’ясувалося, водій автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter» прямував із Києва до Луцька. Не впоравшись із керуванням, з’їхав із дороги в кювет та перекинувся на бік. Водій самотужки залишив транспортний засіб та викликав на поміч рятувальників.

Бійці ДСНС поставили мікроавтобус на колеса. Після чого відбуксирували за допомогою тросу на дорогу. Внаслідок пригоди ніхто не постраждав. Усі інші обставини надзвичайної події встановлюють фахівці.
УДСНС України у Житомирській області

ПОБЛИЗУ НОВОГРАДА ПЕРЕХОПИЛИ ФУРУ ІЗ ЛЬВІВСЬКИМ СМІТТЯМ
Уранці 17 січня на патрульному посту «Звягель» у Житомирській області поліцейські зупинили вантажівку «DAF» із львівським сміттям. Про це кореспондентові «Укрінформу» повідомила прес-офіцер патрульної поліції міста Житомира Діна Корчевна.
«Сьогодні зранку, близько 7:00, на посту «Звягель» патрульні поліцейські зупинили автомобіль «DAF» із напівпричепом, який перевозив побутове сміття зі Львова і рухався у напрямку Дніпропетровської області, на полігон для вивантаження сміття», — зазначила прес-офіцер.
На місці події патрульні, разом із фахівцями управління Укртрансбезпеки, в рамках спільного відпрацювання перевірили у водія документи. Зокрема, у накладній на перевезення вантажу виявили невідповідність: відсутність відомостей про його характер.
«Патрульна поліція провела тривалу роз’яснювальну роботу з водієм, застерігши його, що можлива кримінальна відповідальність у разі, якщо водій на власний розсуд вирішить скинути сміття в одному з населених пунктів Житомирської області. Водій запевнив, що рухатиметься до кінцевого пункту призначення. Екіпажі патрульної поліції на відповідних пунктах контролюють, аби даний транспортний засіб не з’їхав із визначеного маршруту», — уточнила Корчевна.
04141.com.ua

ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ЗАГОРЯННЯ В ЦЕХУ З ВИРОБНИЦТВА БРИКЕТУ
10 січня, о 14:34, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цеху з виробництва брикету, що розташований у с.Романівка Романівського району. Про це рятувальників сповістив працівник цеху, який помітив задимлення на даху. До місця виклику негайно виїхало відділення вогнеборців 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт.Романів.
По прибуттю вогнеборців із даху продовжував йти густий дим. Оцінивши обстановку, начальник караулу прийняв рішення залучити до гасіння пожежі додаткове відділення рятувальників. Під час проведення розвідки в приміщення спостерігалося густе задимлення. За допомогою триколінної драбини надзвичайники дісталися на дах приміщення, де і виявили осередок займання. Там тліла скловата.

Силами бійців ДСНС о 15:05 пожежу вдалося локалізувати, а о 17:30 — ліквідувати. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогнем знищено 80 кв. м даху. Загалом до гасіння пожежі залучалось 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.
У ДСНС України у Житомирській області

ІНЦИДЕНТ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ЗБРОЇ В ОЛЕВСЬКУ — НА КОНТРОЛІ ОБЛАСНОЇ ПРОКУРАТУРИ
За фактом інциденту із застосуванням автоматичної зброї, що стався в Олевську у неділю, 16 січня, та призвів до загибелі людини, розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.15 (Замах на злочин), п.1, 7 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох або більше осіб із хуліганських мотивів) КК України.
Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Житомирської області.
У неділю, 16 січня, в Олевську, близько 00:30, стався конфлікт між місцевими жителями та іншими особами, які застосували автоматичну зброю, внаслідок чого поранено 7 чоловік, один з яких від одержаних вогнепальних поранень помер у лікарні.
Після стрілянини зловмисники сіли в автомобілі «Mitsubishi Pajero» сірого кольору, «Skoda» темного кольору та «Ford Transit» синього кольору і зникли з місця події.
На місце події виїхала оперативна група правоохоронців, у складі якої — керівництво Коростенської місцевої прокуратури. В області оголошено оперативний план-перехоплення «Сирена». Розслідування кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури Житомирської області.
Злочини цієї категорії караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ЗАСУДИЛИ КОЛИШНІХ ПОДАТКІВЦІВ, ЯКІ ОТРИМАЛИ 25 ТИС. ГРН. ХАБАРА
28 грудня 2016 року вироком Володарсько-Волинського районного суду колишнього інспектора відділу Головного управління Міндоходів у Житомирській області засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, позбавленням державного рангу та категорії державного службовця. Про це 17 січня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.
«Органами прокуратури Житомирської області підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди колишнім інспектором відділу Головного управління Міндоходів у Житомирській області за ч.3 ст.368 КК України. Встановлено, що два інспектори відділу Головного управління Міндоходів у Житомирській області, діючи умисно, з корисливих мотивів, одержали неправомірну вигоду на суму 25 тис. грн. від генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю. На таку суму інспектори оцінили свої «послуги», пообіцявши зменшити у сто разів суми штрафних санкцій за порушення, виявлені під час перевірки щодо додержання товариством податкового законодавства», — інформує прокуратура.
За інформацією прес-служби, за скоєний злочин одного інспектора вироком Володарсько-Волинського районного суду від 28.12.2016 р. засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки з конфіскацією майна без спеціальної конфіскації та позбавлено державного рангу та 6-ї категорії державного службовця.
«Щодо іншого «колеги по хабарі», вироком суду у лютому 2015 року затверджено угоду про визнання винуватості та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки, без конфіскації майна, з іспитовим терміном на 2 роки. Також чиновницю позбавлено державного рангу та 6-ї категорії державного службовця», — повідомляє прокуратура.
Житомир.info