Звягельські юні футболісти перемогли учасників дитячо-юнацької футбольної ліги!

Звягельські юні футболісти перемогли учасників дитячо-юнацької футбольної ліги!

Цьогорічний традиційний турнір із футболу «Різдвяні зустрічі» завершився перемогою вихованців відділення футболу Новоград-Волинського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки.
Юні футболісти (2007-2008 р.н.) вияви­лися сильнішими за своїх ровесників із Житомира і Коростеня, котрі є постійними учасниками всеукраїнської дитячо-юнацької футбольної ліги.
Як розповів «Звягелю» тренер переможців Руслан Скидан, участь у змаганнях взяли шість команд — по дві від господарів, а також — із міст Житомир і Коростень. Основні склади виборювали головний приз, дублюючі — набиралися досвіду.
У підсумку звягельчани виграли в однолітків із Коростеня з рахунком 2:1 і в команди «Житомир-1» — 6:2.
«Цей турнір проводиться вже вчетверте. Минулого року його виграла команда з Коростеня. Ми були третіми. Нинішня перемога — це важливий крок для нас. Це свідчить, що команда тренується добре, отже, є й результат. Відзначати кращих не будемо, оскільки футбол — це командний вид спорту, де, як відомо, в перемозі — заслуга всієї команди», — зазначив Руслан Скидан.
У відділенні футболу ДЮКФП працює три тренери. У кожного — по три групи. Загалом до занять футболом залучені близько 150 дітей. Цьогорічні переможці відвідують заняття вже два роки. І, як кажуть, доросли до участі у всеукраїнській першості серед ровесників. Проте на заваді цьому стає фінансова перепона: витрати на переїзди команди, проживання і харчування складуть приблизно 250 тисяч гривень на рік. Міський бюджет таких коштів на розвиток дитячого футболу не передбачає…
Натомість у інших містах і райцентрах області дана проблема вирішується. Житомир, Коростень, Бердичів і, навіть, Чуднів — представлені в дитячо-юнацькій футбольній лізі. А це — можливість для росту, стимул досягати нових висот.
Зауважимо також, що меценатами звітного турніру стали батьки, головним спонсором — магазин «Добриня».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА