ХРОНИКА 30/2008

КОМПЛЕКСНА ОПЕРАЦІЯ «МАК-2008» ТРИВАЄ
У ході проведення відпрацювання 2 липня у 20-річного Дмитра, місцевого жителя, якого правоохоронці затримали по вул.Войкова, виявили та вилучили шприц ємністю 2 мл., частково наповнений рідиною темно-коричневого кольору. Вже наступного дня таку ж знахідку — шприц, частково наповнений рідиною наркотичного засобу опію ацетильованого, було виявлено при огляді у домоволодінні гр-на Георгія, 1976 р.н., мешканця міста. Правоохоронцям власник будинку пояснив, що зберігає отруту для власних потреб. Наразі проводиться перевірка за ст.309 КК України.
Р.ЯСІНЕВИЧ,
в.о.начальника сектору по боротьбі
з незаконним обігом наркотиків,
ст.лейтенант міліції

ПОЗНАЙОМИЛАСЯ НА ВЛАСНУ ГОЛОВУ
Того вечора Оля відпочивала в одному з місцевих нічних клубів. Саме там вона познайомилася з 22-річним Віктором, який видався дівчині приємним та цікавим співрозмовником. Хлопець одразу ж запропонував провести Олю додому, перед цим уважно роздивившись та оцінивши її мобільний телефон. По дорозі додому Віктор, аби заморочити голову дівчині, наговорив її силу-силенну компліментів, а майже біля самого під’їзду запропонував їй віддати йому, «по-знайомству», мобільний телефон. Не отримавши бажаного добровільно, хлопець скористався не словами, а кулаками. Згідно акту СМЕ, у Ольги синець на спині та перелом кісток носа. Наразі Віктор пояснює слідству, куди поділася його ввічливість, оскільки проти нього порушено кримінальну справу за ст.187 ч.1 КК України «Крадіжка».
НАЇХАВ НА ВЕЛОСИПЕДИСТА
на автодорозі Київ-Чоп 19 червня 2008року водій автомобіля Хонда. Двоколісним транспортом керував 15-річний житель с.Стара Романівка. Неповнолітній спритник думав, що встигне переїхати дорогу перед іномаркою. Повністю уникнути зіткнення водію Хонди не вдалося. Різко загальмувавши, машина зачепила велосипедиста, після чого з’їхала з дороги та врізалася в дерево. Від удару в автомобілі спалахнув вогонь, від чого іномарка згоріла. На щастя, всі учасники дорожньої пригоди залишилися живими та майже неушкодженими.
ДТП ЗА УЧАСТЮ МОПЕДІВ ПОЧАСТІШАЛИ
3 липня, близько 10.30 год., водій автомобіля ЛАНОС, рухаючись містом по вул.Житомирській, при виконанні повороту наліво, на вул.Леваневського здійснив зіткнення із мопедом ВАЙПЕР, що рухався назустріч. У результаті ДТП 25-річний мопедист отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому лівої гомілки.
Наступного дня, о 14.00 год., по вул.Гоголя, керуючи мопедом ДЕЛЬТА, гр-н Микола скоїв наїзд на велосипедиста, який рухався в попутному напрямку. З тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості велосипедиста було доставлено в травматологічне відділення Новоград-Волинського ТМО.
А 5 липня, о 10.50 год., на перехресті вулиць Кірова-Червоноармійська водій автомобіля ДАФ, виконуючи поворот ліворуч, скоїв наїзд на мопедиста, який рухався в зустрічному напрямку. З переломом лівого стегна, ЗЧМТ, струсом, політравмою водія мопеда, 23-річного мешканця нашого міста, доставлено в лікарню.
Того ж дня, о 18.50 год., на 1 км. дороги між селами Кропивня-Несолонь Новоград-Волинського р-ну гр-н Іван, керуючи мопедом ХОНДА, скоїв зіткнення із задньою частиною автомобіля ВАЗ 2107 під керуванням гр-на Ігоря, який рухався в попутному напрямку. Внаслідок ДТП водій мопеда отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому лобної кістки, відкритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку та був доставлений у реанімаційне відділення Новоград-Волинського ТМО.
8 липня на перехресті вулиць Пушкіна-Гагаріна гр-н Сергій, керуючи мопедом «АЛПА», скоїв зіткнення з автомобілем ВАЗ 2104, яким керував 28-річний Роман, рухаючись у зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП водії обох транспортних засобів практично не постраждали, чого не скажеш про пасажира мопеда, якого з переломом лівої гомілки доставили в лікарню.
ДОРОГОЮ ДОДОМУ
44-річний Віктор, житель с.Сусли Новоград-Волинського р-ну, здійснив наїзд на двох велосипедисток. Сталася ця дорожня пригода в місті по вул.50 років Жовтня, о 00.30 год. Чоловік повертався з річки, де відпочивав з друзями. «Смачно» повечерявши, Віктор вирушив на своєму авто «Фольцваген Пассат» додому. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він виїхав на смугу зустрічного руху, по якій рухалися неповнолітні дівчата. З отриманими тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості 15-річна Світлана та 17-річна Віка були доставлені до травматологічного відділення Новоград-Волинського ТМО.
ПОКИ МАТИ ПРАЛА, ДИТЯ ПОТРАПИЛО ПІД МАШИНУ
10-ти місячна Маринка потрапила під автомобіль «таксі» по вул. Західній в місті, 19 червня. Того дня мама дівчинки займалася пранням, тому через клопіт не помітила, як дитина сама вийшла на вулицю. Як розповів таксист, в той час, коли він сів в машину та подивився в дзеркала, позаду машини нікого не було. Вже рухаючись назад, Роман почув крики людей та вискочив з машини. У ту мить з будинку вибігла жінка, яка схопила дитину, котра була позаду машини. Із забоями та ссадинами дівчинку було доставлено в лікарню.
А.ВЛАСЮК,
помічник начальник МВ із взаємодії
з громадськістю та ЗМІ,
лейтенант міліції