«Свято моржів»

«Свято моржів»

влаштував колектив дитсадка №16 «Веселка» — унікального оздоровчого закладу. Унікальність його полягає у потужному комплексі оздоровчо-фізкультурних процедур, які, зауважте, в Україні за гроші пропонують хіба що спеціалізовані центри. А у нас — дитсадок, ще й — безкоштовно. Головна «фішка» — нетрадиційне загартування малюків, а саме — моржування. Впродовж року діти відвідують спеціальні процедури, а на Водохреща моржі влаштовують шоу для батьків.
Секрет успіху, за словами завідуючої Вікторії Данюк, у тому, що справою займаються професіонали, котрі вболівають за справу, та меценати, які підтримують цікаве новаторство колективу дитсадка.
— Від подібних закладів наш дошкільний заклад відрізняє потужний комплекс оздоровчих процедур. Зокрема, масаж, лікувальна фізкультура, спелеокамера, за аналогом Солотвинських печер, — тут діти оздоровлюються за рахунок дихання іонами солі. Тому батькам немає потреби везти своїх дітей на курорти.
Як свідчить багаторічна статистика, ефект від загартування дуже позитивний. Діти у садочку практично не хворіють. З 56 моржів у минулому році лише шестеро мали застуду. Півсотні вихованців так і не дізналися, що таке нежить чи підвищена температура.
Юлія КЛИМЧУК
Фото автора