Хроніка 4/2017

Хроніка 4/2017

ЛЕДЬ НЕ ЗАГИНУВ ПІД ШВИДКІСНИМ ПОТЯГОМ 21-РІЧНИЙ ХЛОПЕЦЬ
17 січня до поліції надійшло повідомлення, що близько 22:00 нічним швидкісним потягом сполученням «Київ — Івано-Франківськ», який рухався зі сторони станції Коростень у напрямку Новограда-Волинського, було травмовано чоловіка. Про це повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції. Як було встановлено, травми отримав 21-річний житель району, який переходив залізничну колію у невстановленому місці. Чоловіка було госпіталізовано до реанімаційного відділення Коростенської міської лікарні. Нині триває з’ясування причин та обставин події», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info

У ЛІКАРНІ ПОМЕР ЖИТЕЛЬ ЛЬВІВЩИНИ, ЯКИЙ ПОСТРАЖДАВ У РЕЗУЛЬТАТІ СТРІЛЯНИНИ
В Олевській лікарні помер житель Львівщини, який постраждав у результаті стрілянини 16 січня в Житомирській області. У прес-службі ГУ Нацполіції у Житомирській області підтвердили інформацію про смерть ще одного пораненого.
«Дійсно, 23 січня, близько 17:00, в Олевській лікарні помер один із поранених. Він є жителем Львівської області», — розповіли у прес-службі ГУ Нацполіції у Житомирській області.
23 січня начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко розповів, що за стрілянину в Олевську відповідатимуть і місцеві жителі, а керівництво райвідділу поліції буде звільнене.
Нагадаємо, в Олевську, в ніч із 15 на 16 січня, сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої декілька людей потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому грунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини. У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо — жителі Олевського району та ще троє — львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги.
Житомир.info

ПІД ЖИТОМИРОМ ЧОЛОВІК ВИПАВ ІЗ МАРШРУТКИ І ЗАГИНУВ
У с.Сонячне Житомирського району 23 січня загинув чоловік, який випав із маршрутного таксі. Інформацію про подію «Житомир.info» підтвердила прес-офіцер патрульної поліції міста Житомира Діна Корчевна.

«Інформація дійсно підтверджена. Повідомлення надійшло від фельдшера. Це маршрутне таксі №110. Наразі невідомо, за яких обставин випав чоловік», — зазначила Корчевна.
На сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області уточнюють, що подія сталася близько 11:30, внаслідок раптового відкриття дверей під час руху пасажирського мікроавтобуса.
«На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного відділення поліції. За попередньою інформацією, у Сонячному під час руху приміського маршрутного автобуса, під керуванням 37-річного житомирянина, сталось раптове відкриття дверей. Унаслідок цього один із пасажирів, 67-річний місцевий житель, випав із салону автобуса на дорогу. Чоловік отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці події», — йдеться у повідомленні.
Нині розпочато досудове розслідування за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, у рамках якого триває з’ясування причин та обставин події.
Житомир.info

НА ЖИТОМИРЩИНІ СУДИТИМУТЬ ЗА ХАБАРІ ПОСАДОВЦЯ УСТАНОВИ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Слідчим відділом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди заступником керівника установи виконання покарань в області, за ч.3 ст.368 КК України.
Посадовець неодноразово отримував грошові кошти від засуджених за вирішення питання про умовне дострокове звільнення та надання інших пільг при відбуванні покарання. На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ПАТРУЛЬНІ ЗА ДЕНЬ ЗУПИНИЛИ П’ЯТЬ ВАНТАЖІВОК ІЗ ЛЬВІВСЬКИМ СМІТТЯМ
Протягом 18 січня на трасі «Київ-Чоп» у Житомирській області патрульні поліцейські зупинили п’ять вантажівок «DAF» із львівським сміттям. Про це розповіла прес-офіцер патрульної поліції Житомира Діна Корчевна.

«Сьогодні екіпаж зупинив за порушення правил дорожнього руху дві вантажівки, які рухалися одна за одною в попутному напрямку в бік Києва. Це був 128-ий км автодороги «Київ-Чоп». Перевіряючи документи, патрульні взяли у водіїв товарно-транспортні накладні для перевірки, в яких виявили ознаки фальсифікації, а саме: не була вказана серія в накладній, а вантаж, який перевозився, в накладній фігурував як вторинна сировина. Проте в дійсності, коли патрульні поліцейські попросили все ж таки показати вміст контейнера, було виявлено, що це не вторинна сировина, а побутові відходи. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, надалі працювали слідчі. Було складено акт обстеження території місця події та відповідні матеріали за статтею 48 закону України «Про автомобільний транспорт» щодо невідповідності заповнення товарно-транспортної накладної. Санкція цієї статті передбачає 1700 грн. штрафу, що буде сплачений перевізником. Усі документи будуть відправлятися у Львів, де розглядатиметься справа.

Ці дві вантажівки супроводжувались патрульними поліцейськими до кордону з Київською областю, далі їх супроводжували вже київські патрульні. Тобто, нашим завданням було вивезти ці автомобілі з Житомирської області, аби не було випадково викидання сміття у ближніх населених пунктах», — сказала Діна Корчевна.
Подібна ситуація сталася через дві години: патрульні поліцейські зупинили автомобіль на пункті пропуску «Кочерів».
«У цього водія також місцем відправлення було місто Львів, а місцем відвантаження — Дніпропетровська область, але був зазначений уже інший перевізник. Ретельніше перевіривши накладні, було виявлено ознаки підробки печатки. Також на місце події було викликано слідчо-оперативну групу. В подальшому вантажівку також було супроводжено до Київської області, де передано патрульним. Потім було виявлено ще дві вантажівки на цій же ділянці траси — подібна ситуація», — розповіла прес-офіцер патрульної поліції.
Житомир.info
Фото патрульної поліції Житомира

ЧОЛОВІКА ЗАСУДЖЕНО ДО 12 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ЗА ВБИВСТВО СПІВМЕШКАНКИ
Бердичівською місцевою прокуратурою здійснено процесуальне керівництво та підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства жителем Андрушівського району своєї дружини, за ч.1 ст.115 КК України.
Установлено, що між 47-річним чоловіком та 45-річною жінкою, з якою він спільно проживав тривалий час у власному помешканні, на грунті особистих неприязних стосунків виникла словесна суперечка.
Причиною конфлікту стало те, що через сп’яніння співмешканка не змогла допомогти чоловіку доставити шафу для одягу, яку віддали їм для користування односельчани. Розлютившись за це, до того ж, сам «підігрітий» алкоголем, обвинувачений руками та ногами побив жінку, внаслідок чого вона померла (свого часу за систематичне вживання алкоголю та недогляд за трьома дітьми її було позбавлено батьківських прав).
За скоєння умисного вбивства вироком Андрушівського районного суду обвинуваченого засуджено до 12 років позбавлення волі. На даний час вирок суду набрав законної сили.
Прес-служба прокуратури Житомирської області