Збиралися «накидати» нашим хокеїстам — не вийшло!

Збиралися «накидати» нашим хокеїстам — не вийшло!

перед матчем заспівали Гімн України, вшанували пам’ять Героїв Крут та Героїв нинішньої війни, які віддали життя за Україну«Свято спорту вдалося, незважаючи на рахунок. Дякуємо за красиву і чесну гру, подарунки і сувеніри. Новограду — респект!». Ці слова — з післяматчевих вражень представника хокейної команди-суперника з Шепетівки. 19:11 — ось такий підсумковий рахунок у аматорському хокейному матчі, що відбувся 29 січня на виїзді у Шепетівці на Хмельниччині. Подію хокеїсти присвятили пам’яті Героїв Крут, адже зустріч відбулася у день, коли Україна вшановувала загиблих у бою під Крутами.
— Дякуючи спільним зусиллям усіх гравців нашої команди, ми здобули перемогу! Великий внесок зробив нападаючий Олексій Савчин, який грав у юності за юніорську команду в Омську і має професійні навики, тож він і став кращим бомбардиром цієї гри, — розповів «Звягелю» воротар Сергій Руденко. — Сподіваюсь, матч стане не лише стимулом для розвитку хокею у Новограді та Шепетівці, а й у регіоні загалом. Дякуємо заступнику міського голови — Оксані Гвозденко, котра надала нам сувенірні подарунки з символікою Новограда.
Враження від зустрічі у наших спортсменів — якнайкращі. У центральний парк Шепетівки за грою двох команд прийшли спостерігати зо три сотні вболівальників. І хоч, зрозуміло, вболівали тут не за звягельчан, саме вони «вирвали» перемогу у двобої. Представники влади привітали гостей, подякували за цікаву гру і вручили новоградцям кубок та грамоти.
Наші хокеїсти не полишають надій на розвиток зимових видів спорту у Новограді-Волинському. А коли з’являється нагода пограти у хокей на виїзді, як цього разу — у Шепетівці, то зі спортивним азартом залюбки нею користуються.
Ми вже писали у попередніх номерах «Звягеля», як на замерзлих болотах у районі ринку «Урожай» та залізничного переїзду спортсмени власними силами розчищають лід та проводять хокейні матчі. Сьогодні імпровізовані ковзанки, за підтримки небайдужих, вдалося освітлити і щотижня збирати тут сотні людей.
Наприкінці лютого хокеїсти організовують відкритий чемпіонат — нині тривають перемовини зі спонсорами та хокеїстами Житомира, Рівного, Луцька, Шепетівки щодо організації матчів на льодовому катку у житомирському ТРЦ «Глобал». Адже у Новограді-Волинському немає відповідних умов для того, щоб приймати хокеїстів з інших міст.
— У нас наразі не виходить діалогу з місцевою владою, — розповів активіст Сергій Руденко. — У програмі розвитку спорту до 2021 року влада запланувала мільйон гривень на будівництво тенісного корту (пункт 3.25). А на хокейний майданчик — нічого, як і на розвиток зимового спорту взагалі! Хтось бачив тенісистів нашого міста, яким нема де тренуватись, і які захищають честь нашого міста у змаганнях різного рівня?
Юлія КЛИМЧУК