Хроніка 6/2017

Хроніка 6/2017

ПОСАДОВЦЯ ПРИТЯГНУТО ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ДОПУЩЕННЯ КОНФЛІКТУ ІНТЕРЕСІВ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративного протоколу про вчинення секретарем однієї із сільських рад правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1, 2 ст.172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення.
Установлено, що секретар сільської ради, будучи посадовою особою, уповноваженою на виконання функцій органу місцевого самоврядування, порушила вимоги антикорупційного законодавства та допустила конфлікт інтересів.
Зокрема, під час неодноразового розгляду протягом 2016 року на сесіях сільської ради питання щодо затвердження розпоряджень сільського голови «Про умови оплати праці працівників місцевих рад та їх виконавчих органів», знаючи про виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомила про це присутніх на сесії депутатів і не вжила заходів щодо його недопущення. Більше того, секретар ради особисто голосувала за позитивне прийняття рішення про власне преміювання.
Постановою суду секретаря сільської ради Новоград-Волинського району визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення та притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на суму 3400 грн.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

СУДИТИМУТЬ ЗЛОЧИННУ ГРУПУ ЗА РОЗБІЙНИЙ НАПАД НА ЮВЕЛІРНУ КРАМНИЦЮ В НОВОГРАДІ
Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння нападу (розбою) організованою злочинною групою у складі п’яти осіб на ювелірну крамницю у Новограді-Волинському.
Установлено, що житель м.Новоград-Волинський, із кримінальним минулим, з метою скоєння нападів на ювелірні крамниці, організував і очолив злочинну групу, до складу якої залучив чотирьох своїх близьких знайомих.
У подальшому зловмисники, після ретельної довготривалої підготовки, у серпні 2016 року скоїли розбійний напад на місцеву ювелірну крамницю. Зокрема, використавши маски-балаклави, проникли у приміщення, та, погрожуючи зброєю продавчині і відвідувачам, розтрощили металевою трубою чотири вітрини і заволоділи ювелірними виробами із золота на суму понад 1 млн. грн.
Завдяки оперативним діям правоохоронців, нападників затримано, троє з них дотепер перебувають під вартою, двоє — під домашнім арештом.
Усі п’ять нападників обвинувачуються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, вчинений організованою групою) КК України.
Організатор, крім цього злочину, обвинувачується у втягненні двох неповнолітніх у злочинну діяльність, за ч.1 ст.304 КК України.
Також під час досудового розслідування встановлено ще одного спільника, якого судитимуть за ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) та ч.1 ст.396 (Приховування злочину) КК України.
Досудове розслідування проводилося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області. Санкціями зазначених статей передбачено покарання, найсуворіше з яких — позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

У ЧЕРНЯХІВСЬКОМУ РАЙОНІ ВЖЕ ВШОСТЕ СКИДАЮТЬ ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ…
У Черняхівському районі Житомирської області вже вшосте багатотонні машини скидають львівське сміття. Про це «Житомир.info» розповів голова Черняхівської селищної ради Іван Бабицький.
«Ми вже звикли, скажімо так, «Львів виручаємо». Ми і камери встановили перед Новим роком, але ж… Машини їдуть із зерном, із кукурудзою, а номерів не видно. Сміття так і лежить. Поки ми техніку не знаходимо, аби його прибрати. Ми вже думали й чергувати, але зараз ночі такі холодні. Постійно у смітті знаходимо львівські чеки, якісь папери. Постійно пишемо листи до поліції, а вони — що немає складу злочину», — Іван Бабицький.
\"Хроніка
Нагадаємо, 27 січня громадська рада при міському голові висловилася проти того, щоб львівське сміття знову везли до Житомира.
Житомир.info
Фото з сайту «Моя Черняхівщина»

ЗАМІСТЬ ШАШЛИКІВ — КРАДІЯ НА НАРИ
У Новоград-Волинський відділ поліції із заявою про вчинення крадіжки звернувся 54-річний місцевий мешканець. На місце вчинення злочину виїхали члени слідчо-оперативної групи, які встановили, що з подвір’я потерпілого у нічний час викрадено мангал та рулон металевої сітки на загальну суму 900 гривень.
Під час проведення заходів, спрямованих на розкриття даного злочину, поліцейські встановили, що крадіжку вчинив 34-річний, раніше судимий, звягельчанин. У зловмисника вилучили викрадене майно. На даний час проходить досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).
Олександр СУКАЧ, 04141.com.ua

ВИЛУЧЕНО ПОНАД 700 КГ НЕЗАКОННО ВИДОБУТОГО БУРШТИНУ
На Житомирщині прокуратура, спільно зі Службою безпеки, провели обшуки у п’яти районах області та вилучили понад 700 кг незаконно видобутого бурштину та іншого напівдорогоцінного каміння і зброю.
У середу 2 лютого працівниками прокуратури Житомирської області та Управління СБУ в області під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні здійснено низку обшуків в м.Олевськ та інших населених пунктах, а також сусідніх районах на півночі Житомирщини.
Під час обшуків у приватних осіб виявлено та вилучено 660 кг бурштину різних фракцій, 50 кг кварцу, 2 мотопомпи та 9 рукавів, а також холодну і вогнепальну зброю та набої.
Проводяться необхідні слідчі дії з виявлення осіб, причетних до незаконного видобутку, скуповування та збуту бурштину, а також до інциденту із застосуванням зброї, що стався 16 січня цього року в Олевську та призвів до смерті двох осіб.
На даний час вирішується питання щодо проведення оцінки вилученого коштовного каміння. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться СУ ГУНП в області.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ ВИЗВОЛЯТИ АВТОМОБІЛІ ЗІ СНІГОВИХ ЗАМЕТІВ
6 лютого до Служби порятунку «101» м.Коростень надійшло одразу два повідомлення з проханням допомогти відбуксирувати автомобілі зі снігових заметів. Зокрема, безпосередньо в районному центрі на територію місцевого хлібзаводу заїхала вантажівка «DAF» для розвантаження борошна. Після закінчення розвантажувальних робіт автомобіль, виїжджаючи з території заводу, застряг у сніговому заметі.
\"ХронікаПісля марних спроб водія самотужки вибратися зі снігової пастки він викликав на поміч рятувальників. Бійці ДСНС за допомогою тросу на пожежному автомобілі «ЗіЛ-131» відбуксирували застряглий транспортний засіб на дорогу, де водій зміг самостійно продовжити рух.
Того ж дня коростенські надзвичайники виїжджали на поміч водію вантажного автомобіля «Volvo», що з’їхав у сніговий замет на 130-168 км автодороги «Київ-Ковель». Через складні погодні умови на дорозі, водій, не впоравшись із керуванням, опинився на узбіччі. Як і в попередньому випадку, надзвичайники вилучили транспортний засіб та допомогли продовжити рух.
Крім того, поблизу с.Яроповичі Андрушівського району тамтешні рятувальники вилучали зі снігового замету рейсовий автобус сполученням «Житомир-Яроповичі». В салоні перебувало 4 пасажири. Ніхто з них у результаті пригоди не постраждав. Бійці ДСНС приєднали тросом автобус до пожежного автомобіля та допомогли вибратися зі снігової пастки.
А в м.Баранівка, на крутому спуску, через ожеледицю, потрапив у сніговий замет вантажний автомобіль, що перевозив хліб. По прибуттю надзвичайників було встановлено, що на узбіччі дороги стоїть вантажівка, яка вже майже перекинулася на бік та потребує допомоги з буксирування її на дорогу. Після посипання дороги піском, який привезли працівники комунальних служб міста, рятувальники за допомогою тросу та пожежного автомобіля вилучили транспортний засіб на проїжджу частину дороги, де водій зміг продовжити рух самостійно.
Всього з початку поточного року службою Цивільного захисту по лінії «101» отримано 506 повідомлень про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 53 осіб, що на 17% менше кількості загиблих, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (2016 рік — 64 особи).
УДСНС України у Житомирській області

101 ІНФОРМУЄ!
З початку року на території міста Новограда-Волинського та Новоград-Волинського району сталося 16 пожеж, на яких загинула 1 особа через необережне поводження з вогнем.
Аби убезпечити свою оселю від пожеж, дослухайтеся до порад з питань пожежної безпеки:

  • не куріть в оселі, куріння в нетверезому стані — основна причина пожеж із трагічними наслідками;

  • не залишайте дітей у домівках без нагляду дорослих;

  • не вмикайте електричних приладів, що іскрять та перегріваються;

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;

  • не слід палити груби та печі з незакритою топкою, а дерев’яну підлогу перед нею захистіть металевим листом;

  • не використовуйте для обігріву приміщення саморобні обігрівачі, газові плити, несправні електрокаміни.


Новоград-Волинський МРВ УДСНС України