Переселенка зі Сходу України просила голову облради виділити їй житло у Новограді…

Переселенка зі Сходу України просила голову облради виділити їй житло у Новограді…

\"Переселенка8 лютого у Новограді-Волинському з робочим візитом побував голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.
Пообіді голова облради провів особистий прийом громадян, що здійснювався, відповідно до попереднього запису. Охочих зустрітися з посадовцем було близько двох десятків. Питання — переважно особистого характеру і стосувалися матеріальної допомоги.
Серед іншого було й колективне звернення — від жителів с.Броники, котрі з 2011 року чекають на газифікацію села, і ніяк не дочекаються цієї масштабної події. Причина — у конфлікті, в якому задіяні кооператив із газифікації та підрядник. Справа про це наразі перебуває на розгляді у Новоград-Волинській прокуратурі. Голова облради пообіцяв провести перемовини із головним обласним прокурором, аби той, за можливості, прискорив розгляд питання.
А переселенка з окупованих східних українських територій звернулась до Володимира Ширми з проханням посприяти у виділенні їй у Новограді… соціального житла. Притому, що в сусідньому Ємільчинському районі проживає її мама. На що голова облради порадив їй переїжджати поближче до мами — допомогти по господарству, та й житлом буде забезпечена.
Водночас Володимир Ширма наголосив, що по Україні наразі лише офіційно зареєстрованих переселенців налічується 1 мільйон 600 тисяч осіб. Досі далеко не всі вдови учасників АТО забезпечені житлом. Тож, у випадку даного звернення ніякої мови про виділення житла й бути не може. Єдине, що порадив, це написати заяву на матеріальну допомогу.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА