У Баранівському районі знову заговорили про екологічне лихо

У селищі Миропіль Романівського району зупинилася паперова фабрика, і нечистоти з дворів місцевих жителів от-от потраплять у річку Случ: очисні споруди фабрики, через які проходили стоки населення, також не працюють.
За інформацією Баранівської міськради, у грудні 2016 року Романівським РЕМ було припинено електропостачання як приміщень фабрики, так і каналізаційно-насосної станції та очисних споруд, які приймають стоки від населення. У зв’язку із цим, нечистоти переливаються через очисні споруди і потрапляють у річку Случ. Про даний факт свідчать і характерні запахи на березі річки, — стверджують у міськраді.
«Миропільським селищним головою Валерієм Гиндичем направлено листи у державні структури та отримано протокол засідання комісії з ТЕБ і НС Романівської РДА, у якому Миропільській громаді пропонується прийняти у власність комплекс очисних споруд, що належать ВАТ «Миропільська паперова фабрика», — інформує мерія і розповідає про першочергові завдання місцевої влади: зна-
йти власника, який уповноважений приймати рішення про відчуження частини майна (КНС та очисних споруд) ВАТ «Миропільська паперова фабрика» та передачі їх у власність громади чи комунального підприємства. Лише тоді можна буде виконати рішення комісії ТЕБ і НС.
«На даний час ситуація зайшла у глухий кут, і на межі екологічної катастрофи опинилися всі населені пункти, що знаходяться вниз за течією ріки Случ», — пише сайт Баранівської міськради.
Житомир.info