Районна влада стурбована долею Новоград-Волинського міськрайонного стоматологічного об’єднання

Під керівництвом голови районної ради Дмитра Рудницького відбулася робоча зустріч районної влади з представниками Новоград-Волинського міськрайонного стоматологічного медичного об’єднання. Питання створення міської стоматологічної поліклініки на базі діючого Новоград-Волинського міськрайонного СМО знову постало на порядку денному. В обговоренні цього важливого питання взяли участь: перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко, завідуюча сектором охорони здоров’я райдержадміністрації Тетяна Гусєва та представники стоматологічного медичного об’єднання на чолі з головним лікарем Галиною Красічковою.
Питання утворення нової комунальної установи «Міська стоматологічна поліклініка Новоград-Волинської міської ради» на базі діючого стоматоб’єднання дійсно заслуговує підвищеної уваги, адже зачіпає інтереси багатьох людей та суперечить законодавству, оскільки зі створенням нової установи припиняється діяльність і фінансування міськрайонного СМО.
Відповідно до статуту міськрайСМО, засновниками і співвласниками даного медичного об’єднання у рівній мірі є районна та міська рада. А отже — і вирішувати долю міськрайонного СМО та його приміщень потрібно узгоджено.
Проте, на жаль, міська влада проігнорувала, жодного разу не попередивши співвласників про свої плани щодо роз’єднання та припинення фінансування. За ініціативи міської влади, було розроблено проект рішення «Про утворення Комунальної установи «Міська стоматологічна поліклініка Новоград-Волинської міської ради», яка здійснюватиме свою діяльність за адресою: вул.Шевченка, 28/2, де на сьогодні розміщено Новоград-Волинське міськрайонне СМО. Даний проект рішення виноситься на розгляд та затвердження сесії міської ради вже 23 лютого.
Тож, виникає безліч питань. «Ми не будемо стояти осторонь і спокійно спостерігати за незаконними діями міської влади. Якщо буде потрібно, то позиватимемося до суду, щоб у правовому полі відстояти нашу спільну комунальну власність», — зазначила Наталія Даниленко.
Новоград-Волинське міськрайонне СМО надає свої послуги як мешканцям міста, так і жителям району. Роз’єднання та поділ між селом та містом не принесе користі нікому. Адже зачіпає інтереси як пацієнтів, так і лікарів. Окрім того, й колектив міськрайонного СМО проти таких змін. Виникає питання: навіщо ламати вже роками відлагоджену систему, зводити нанівець зусилля та працю попередників? Тим паче, що міська влада ініціює об’єднання в одну цілу громаду міста та всіх сіл, що не об’єднані (станом на сьогодні).
«Як відомо, шляхом суперечок нічого не вирішиться. Зібратися, обговорити, домовитися, знайти спільне рішення — ось єдиний раціональний вихід із цієї ситуації», — підсумував зустріч Дмитро Рудницький. Тож, районна влада готова до діалогу, а чи готова міська влада до співпраці — час покаже.
Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА