Презентовано новий апарат ультразвукової діагностики

Презентовано новий апарат ультразвукової діагностики

9 лютого відбулася урочиста презентація апарату ультразвукової діагностики нового покоління, який придбаний у профілактично-діагностичне відділення комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського» для допомоги сімейним лікарям у діагностичному процесі.
Кошти на придбання апарату для проведення загальних та спеціальних досліджень було виділено з міського бюджету в сумі 2 млн. 420 тис. 361 грн.
Даний апарат побудований на основі новітніх технологій. Зокрема: технологія ультразвукової томографії MultiView, яка використовується в процесі дослідження патологічних вогнищ навколо об’єкту дослідження; незамінна в акушерстві функція STIC, за допомогою якої відбувається чотирьохвимірна візуалізація серця плоду; опція «Контрастне підсилення» в чотирьохвимірному режимі, що дозволяє здійснити контроль ефективності абляції пухлини та безпомилково оцінити судини, що живлять новоутворення.
Спеціалісти з ультразвукової діагностики зможуть проводити на новому апараті УЗД ультразвукові обстеження органів очеревинної порожнини (печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, селезінки) та заочеревинного простору, малого тазу (сечового міхура, нирок, у чоловіків — простати, яєчок, а у жінок — матки та яєчників), щитоподібної та молочних залоз, серця, лімфатичних вузлів судин кінцівок.
Після презентації апарату УЗД завідуюча амбулаторією загальної практики — сімейної медицини №6 Дарія Костриця провела презентацію оновлених кабінетів прийому сімейних лікарів, педіатрів та акушер-гінекологів, масажного, маніпуляційного кабінетів та кабінету щеплень.
У 2016 році на амбулаторію з бюджету розвитку було виділено коштів у сумі 257985 грн., на які було придбано нові меблі для всіх кабінетів амбулаторії та медичне устаткування. Медичні працівники даної амбулаторії обслуговують 9908 сімей (доросле населення — 21321, дитяче населення — 4439).
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради