«Новоград подарував нам море світла, ми йому — теж. Дякуємо!»

«Новоград подарував нам море світла, ми йому — теж. Дякуємо!»

Поділився враженнями від свого концерту, що відбувся у Новограді-Волинському 11 лютого, соліст популярного рок-гурту «Скай» Олег Собчук. Ювілейний тур з нагоди 15-річчя колективу нині триває не лише Україною, пройшов також у Америці та Канаді. У Новограді ж музикантів справді зустріли досить тепло, попри проблеми зі звуком і холодний зал Будинку офіцерів. Очевидно, далася взнаки патріотичність музикантів, потреба слухацької аудиторії мати у вітчизняному шоубізнесі українські гурти, а також — радість від того, що вони у нас є, бажання їх підтримати.
Напередодні концерту, флешмоб на підтримку гурту «Скай» у відбірковому турі «Євробачення» організував місцевий медколедж. І хоч у фінал Євробачення пісня не пройшла, музиканти на флешмоб відреагували — після концерту зробили селфі зі студентами на знак подяки.
Після пісень Кіркорова у наших місцевих маршрутках (пісні російських виконавців у міському транспорті давно викликають незадоволення городян), кожен україномовний гурт, який приїхав у Новоград, очевидно, заслуговує на підтримку. Як і те, що вхід для військовослужбовців на концерт був безкоштовним — про це подбали організатори. На фінальну пісню «Україна» військових запросили на сцену, разом зі слухачами, котрі мали при собі українську символіку, піднявши український прапор і закликавши до єдності.
За поясненнями щодо неякісного звуку (попри потужне сценічне обладнання, яке привезли з собою музиканти), ми звернулися до начальника БО Юрія Краснобокого:
— Проблема не в акустиці залу, а у замалому часі для підготовки звукорежисера до концерту — за 1-2 години важко налаштувати апаратуру. Під час концерту звукорежисер виправив ситуацію, вирівняв звук. Наша зала, за відгуками артистів, є найкращою не лише у місті, а й в області, хоча є «добродії», які постійно скаржаться, я пояснюю це конкуренцією, — прокоментував ситуацію начальник закладу. — Так, у Будинку офіцерів є проблеми з власною апаратурою — вона на рівні «дискотеки 80-х». Ми перебуваємо на забезпеченні Міноборони, а в Україні зараз війна, усі кошти витрачаються на забезпечення бойових частин. Доводиться самотужки на себе заробляти. На жаль, місцева влада не допомагає — за роки моєї роботи на посаді ніхто не поцікавився, чи потрібна нам допомога.
Парадокс у тому, що саме під час війни провінції України побачили багатьох столичних артистів, про виступи яких раніше могли лише мріяти…
Юлія КЛИМЧУК
Фото Артема ШЕВЧУКА