Хроніка 8/2017

ВИЯВИЛИ НАРКОТИКИ
Уранці 15 лютого на одній із вулиць Новограда-Волинського працівники поліції виявили у місцевого жителя 2 шприци з рідинами. За попередніми даними, чоловік зберігав наркотичні засоби.
Усе виявлене вилучили працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського відділу поліції та направили на експертне дослідження. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України.
Законодавством такі дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ВИКРИЛИ КРАДІЯ З НЕДОБУДОВ
3 лютого до поліції звернулися двоє жителів районного центру із повідомленнями про крадіжки з їх недобудованих будинків. Із приміщень зникли електричні кабелі, декілька мішків цементу та будівельного клею, двері та інші будівельні матеріали.
У ході проведених заходів поліцейські встановили, що до вчинення крадіжок причетний 43-річний житель Дніпропетровщини, який тимчасово проживає у Новограді-Волинському. Як з’ясувалося, чоловік вже був неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів. Нині у суді триває розгляд ще одного кримінального провадження за фактом вчинення ним крадіжки.
Відповідно до ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ, чоловікові загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПІД КОЛЕСАМИ АВТОМОБІЛЯ ЗАГИНУЛА ДІВЧИНА
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталася 18 лютого на 141-му км автодороги «Київ-Чоп», у с.Оліївці. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділення поліції.
За попередньою інформацією, близько 19:20, водій автомобіля «VolkswagenТ5», 32-річний житель Київської області, рухаючись у напрямку Києва, здійснив наїзд на пішохода, 23-річну жительку Пулинського району, яка вийшла на проїжджу частину дороги. Унаслідок ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження, від яких загинула на місці події.
Нині триває з’ясування причин та обставин ДТП у рамках досудового розслідування, розпочатого за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України.
ГУНП у Житомирській області

ДТП ЗА УЧАСТЮ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ
Уночі, 20 лютого, сталася дорожньо-транспортна пригода за участю карети швидкої допомоги у Новоград-Волинському районі, на трасі «Київ-Чоп», унаслідок якої отримав тілесні ушкодження пацієнт, якого доставляли до лікарні.
«20 лютого, близько 2 години 40 хвилин, на 203-му км автодороги «Київ-Чоп», водій карети швидкої допомоги «Богдан» під час перевезення пацієнта, не врахував дорожньої обстановки та інших умов руху та вчинив зіткнення з автомобілем «МАЗ». Пацієнт, внаслідок пригоди, випав із кушетки та вдарився головою. Як було встановлено, травми пацієнт отримав через те, що він власноручно відстебнув пасок безпеки, яким був пристебнутий. Потерпілого шпиталізували до Новоград-Волинської лікарні», — йдеться в повідомленні.
Олександр СУКАЧ, 04141.com.ua

ГОРІЛА ЛАЗНЯ
19 лютого, о 02:40, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в Ємільчиному на приватному подвір’ї горить окремо розташована лазня. До місця пожежі було спрямовано відділення рятувальників 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини.
По прибуттю було встановлено, що в приміщенні дерев’яної лазні площею 17,5 кв. м горить роздягальня, парна кімната та частково покрівля лазні. Пластикова обшивка всередині та сухі будівельні конструкції парної сприяли швидкому розповсюдженню вогню.
Зусиллями рятувальників о 02:48 пожежа була локалізована, а о 04:30 — повністю ліквідована. Вогнем пошкоджено приміщення всередині та частково знищений дах.
Напередодні пригоди лазня експлуатувалася господарями. Попередньо встановлено, що до пожежі могло призвести порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення, зокрема, протипожежної розділки. Загиблих та постраждалих немає.
УДСНС України у Житомирській області

РЯТУВАЛЬНИКИ ВИТЯГЛИ З КЮВЕТУ ВАНТАЖІВКУ, ЩО ВЕЗЛА ХЛІБ
18 лютого, о 09:33, до Служби порятунку «101» від водія надійшло повідомлення про те, що вантажний автомобіль «ГАЗ-53» потрапив у кювет і необхідна допомога у його вилученні.
Як з’ясувалося, вантажівкою перевозився хліб. Автомобіль прямував із хлібозаводу за встановленим маршрутом. На одному з крутих поворотів водій не впорався із керуванням і з’їхав у кювет. Чоловік спочатку викликав на допомогу бригаду з хлібозаводу, але їхні спроби вилучити авто із замету виявилися марними. Автомобіль повністю застряг передніми колесами в рихлому снігу і не міг зрушити з місця.
За допомогою «лебідки» бійці ДСНС відбуксирували пожежним автомобілем вантажівку на дорогу. Внаслідок пригоди ніхто не постраждав. Вантажний автомобіль не пошкоджено.
УДСНС України у Житомирській області