На чемпіонаті Європи з карате українці виступили у трьох фіналах!

\"НаЗ 17 по 19 лютого в Софії (Болгарія) відбувся 44-ий чемпіонат Європи з карате серед кадетів, юніорів та молоді віком до 21 року. Молодіжна збірна України відправилася на змагання у складі 36 спортсменів, шість із яких повертаються додому з нагородами ЧЄ-2017.
П’ять перемог із п’яти можливих в куміте здобули Артем Середа (Миколаїв) та Анастасія Мястковська (Львів).
«Загалом на турнірі українці виступили в трьох фіналах. Проте лише у двох із них руку підняли нашим представникам. За крок до золота на цьогорічному чемпіонаті зупинився Кирило Рябошапко. Його опонентом був француз Стівен Дакоста (чемпіон світу та Європи), — розповів «Звягелю» представник Новоград-Волинського клубу карате «Січ», тренер ДЮСШ Вадим Рибачок.
На третю сходинку п’єдесталу пошани піднялися Євген Сендецький та юніорки Соломія Кміть і Діана Шостак.
Окремо слід відзначити й виступ новоград-волинських спортсменів: Аліна Карпишина (учениця гімназії) здобула дві перемоги над спортсменками з Латвії та Словенії (з рахунком 2:0 та 4:0 відповідно), а от у третьому колі мінімально поступилася спортсменці з Греції — 1:0. Дмитро Корнійчук поступився з рахунком 3:4 каратисту з Македонії. Прикро, адже за ходом поєдинку він вів у рахунку 2:0, проте не зміг втримати перевагу.
У командному заліку чемпіонату Європи з карате 2017 року синьо-жовта команда під керівництвом тренера Петра Корнійчука посіла шосте загальнокомандне місце серед 50 країн-учасниць. Найкращий результат — у Франції та Італії (по 6 золотих нагород). П’ять переможців — у Туреччини. Іспанія має в активі чотири вищих відзнаки. Росія замикає топ-5.
Насамкінець додамо, що навчально-тренувальні підготовчі збори перед виїздом до Болгарії були проведені у Новограді-Волинському, на базі ДЮСШ. Це вже стало доброю традицією, яка в останні роки дає гарні результати.
За матеріалами федерації карате підготував Олег БРЮХАНОВ