Президенту України Порошенку П.О., Голові Верховної Ради України Парубію А.В., Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.

Шановні керівники Держави!
Ми, учасники розширеного пленуму Новоград-Волинської міської організації ветеранів, ознайомившись у газеті «Ветеран України» за листопад 2016 року із листом голови ради Організації ветеранів України Цибенка П.С. до Президента України Порошенка П.О, і його виступом на Всеукраїнському форумі ветеранів, який проходив 27-28 жовтня 2016 року, заявляємо, що ми повністю підтримуємо викладене в листі і виступі тов.Цибенка П.С.
Одночасно дозвольте запитати Вас, хто може роз’яснити, як може людина похилого віку, яка отримує мінімальну пенсію, з якої треба оплатити 10-15% за комунальні послуги і 50%, а то й більше, за ліки, а за останні гроші, що залишаються при тій дорожнечі, що сьогодні, прожити місяць?
Вже зараз, коли тільки оголосили про підняття з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати з 1600 до 3200 грн., ціни на всі види товарів пішли стрімко вгору. А що вже буде далі з цінами, — важко й уявити!
Пройшло 25 років після проголошення незалежності України. За цей час багата, квітуча, з високо розвинутою промисловістю і сільським господарством держава, яка входила в першу десятку найбільш розвинутих країн Європи і світу, перетворилася в країну «бомжа-попрошайку».
У даний час вона знаходиться на рівні найвідсталіших країн Африки.
А все це сталося тому, що наші «демократи» під гаслом ринкових реформ та пошуку «надійного» господаря-виробника, народне добро розікрали, промисловість зруйнували і колективні сільськогосподарські підприємства знищили. Внаслідок чого перестали діяти переважна більшість заводів, фабрик, будівельних і транспортних організацій. У сільській місцевості, за винятком індивідуальних господарств, припинено вирощування садово-городніх культур, льону і хмелю. Доведено до глибокого занепаду тваринницьку галузь.
На сьогодні в Україні нараховується лише 2 млн. 150 тис. голів дійного стада ВРХ, що майже у п’ять разів менше, в порівнянні з дев’яностими роками минулого століття.
І все це призвело до того, що в даний час переважна більшість населення знаходиться за межею бідності.
Народ просто вимирає. Особливо в тяжкому становищі опинилися ветерани і всі пенсіонери, 85% яких мають дохід на душу населення нижче фактичного прожиткового мінімуму.
І в той же час ми часто чуємо з гучних промов державних керівників про геноцид українців у 30-ті роки минулого століття, які не помічають геноциду українців сьогодні і не бачать, як зубожілі старики доживають свій вік. Коли вони, щоб не померти з голоду, змушені щоденно ритися в сміттєвих баках, шукаючи щось у непотребі для свого існування.
І поряд із цим злиденням активно нарощують мільйонні багатства депутати Верховної Ради та інші державні чиновники.
Ми також часто чуємо у виступах керівників держави «про європейські цінності» і про те, що ми йдемо в Європу. В той же час нічого не робиться в країні щодо підняття власної економіки. Цінності, про які ведеться мова, самі по собі не з’являються, і ніколи їх не буде у нас при нинішньому становищі.
Для належного підняття життєвого рівня людей, перш за все, повинна бути відповідна економіка. А коли на сьогодні в Україні виробляється в 10-20 а то і 40 разів менше валової продукції на одну людину, в порівнянні із сусідніми державами, то про що можна говорити? Одні балачки про «європейські цінності» залишатимуться порожньою «говорильнею», де б ми не були — в складі Євросоюзу чи за його межами.
Тому учасники пленуму міської організації ветеранів пропонують припинити поїздки керівників держави по інших країнах світу і виклянчувати кошти та заганяти наш народ у боргову яму, а зосередити основну увагу кадрів усіх рівнів на негайне поновлення та підняття економіки народного господарства і тим самим створювати свої цінності та багатства, підвищуючи життєвий рівень наших людей.
Переважна більшість пенсіонерів міста, а їх більше 15 тисяч, упевнена, що якби ті зусилля керівництва країни, які після «революції гідності» вони доклали до знищення пам’ятників, обелісків, перейменування міст, сіл, вулиць, що принесло великі клопоти і багатомільйонні збитки для нашого народу, було направлено на піднесення економіки держави, то ми б мали і відповідні блага замість загальної руїни.
І наостанок: наголошуємо, що учасники пленуму міської організації ветеранів твердо впевнені в тому, що тільки реальне підняття економіки, негайне припинення війни на Сході країни і наполеглива, жорстка боротьба з корупцією, яка охопила всі сторони державного суспільства, зможуть врятувати Україну від прірви і дати можливість покращити життєвий рівень нашого населення.
Звернення прийнято на пленумі ради одноголосно.
Президія ради Новоград-Волинської міської організації ветеранів