Городяни по-різному зустріли флешмоб з віджимання депутатів…

\"ГородяниФлешмоб «22 Pushup Challenge», торік започаткований у США, цього року набув популярності у різних країнах світу і, зокрема, в Україні. Сталося це після оприлюднення звіту про самогубства серед ветеранів США. З’ясувалося, що близько 22 ветеранів щодня накладають на себе руки. Для попередження самогубств був започаткований рух, у рамках якого можна також пожертвувати $22 на допомогу ветеранам.
В Україні акція проходить на підтримку ветеранів зони АТО і має на меті підтримати учасників бойових дій з посттравматичним синдромом, а також — привернути увагу до бійців, які повертаються додому з війни та потребують підтримки суспільства. Учасники флешмобу віджимаються від підлоги 22 рази перед відеокамерою і передають естафету далі. Естафета набула серед українців масового характеру, до неї долучились представники вищого політичного керівництва та військового командування держави.
\"ГородяниУ нашому місті у флешмобі беруть участь городяни різних професій та різного віку. Медичний коледж виявився серед оригінальних учасників, передавши естафету депутатам міської ради.
21 лютого у спортзалі ДЮСШ, разом із членами виконкому та працівниками апарату міської ради, учасники провели акцію з віджимання. Щоправда, вболівальників серед представників міської влади виявилося більше, аніж учасників. Міський голова, який напередодні проанонсував захід у «Фейсбуці», за віджиманнями теж лише спостерігав.
Натомість секретар міської ради Олена Пономаренко, разом із кількома загартованими колегами, засвідчили уміння віджиматися та силу духу. Виглядати презентабельно депутатському корпусу допомогли місцеві тренери та спортсмени, серед яких є депутати. За це отримали аплодисменти вболівальників. Естафету передали депутатам обласної ради.
Інтернет, традиційно, «вибухнув» коментарями з цього приводу, бо ж коли участь у акції беруть пересічні громадяни, — це одне, а коли представники влади — увага не просто фокусується на заході, а й підіймає на поверхню нагальні проблеми. Тож, хтось зустрів новину схвально, а хтось — із різкою критикою. Ось деякі з відгуків:

  • «Краще б вони взяли лопати та снiг почистили у Новоградi, особливо тротуари! Популiсти!»

  • «І знову щось не так. Шановні, надрукуйте повний список того, що ви хочете, і потихеньку, як солдати в армії, викреслюйте зроблене. Можливо, щось і побачите, що робиться в місті. А віджимання — дійсно було чудовим заходом на підтримку наших хлопців-АТОвців».

  • «Ви спитайте тих хлопців, як те віджимання допомогло їм в окопах пережити усі труднощі війни!»

  • «Для ребят важно все позитивное, что отвлекает их от того, что их окружает каждый день. Поддерживаю».


Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА