Хроніка 9/2017

Хроніка 9/2017

\"ХронікаЗА ДОБУ ВОГНЕБОРЦЯМИ ЛІКВІДОВАНО ЗАГОРЯННЯ ДВОХ ЛЕГКОВИКІВ
23 лютого вогнеборцям м.Новоград-Волинський довелося два рази виїжджати на гасіння пожеж транспортних засобів, що трапилися на території району.
Так, о 16:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання легковика «Ford Scorpio» на узбіччі дороги у с.Майстрів Новоград-Волинського району. Дзвінок надійшов від патрульних Національної поліції, які стали свідками події.
Вже на місці рятувальники з’ясували, що вогонь охопив відсік двигуна та частково панель приладів. Спроби власника автівки самостійно впоратися із займанням вогнегасником, а потім ще й снігом — виявилися марними. О 16:18 силами бійців ДСНС пожежу локалізовано, а о 16:40 — ліквідовано. Вогнем знищено відсік двигуна, панель приладів, бампер і капот, пошкоджено — салон. Ймовірною причиною виникнення пожежі могла стати розгерметизація системи подачі газу.
Тієї ж доби, о 22:39, новоград-волинські вогнеборці залучались до гасіння ще одного легковика у с.Пилиповичі. Там, на узбіччі дороги, зайнявся «Москвич-412». За словами сусідів, автівка знаходилася там вже біля трьох діб. Бійці ДСНС пожежу локалізували о 22:57 та о 23:20 — ліквідували.
Загиблих та травмованих в обох випадках немає.
04141.com.ua

У НОВОГРАДІ ГОРІВ БУДИНОК
27 лютого, близько 15 години, до чергової частини Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від господаря помешкання про те, що у місті Новограді-Волинському горить будинок.
На час прибуття новоград-волинських пожежників, усі житлові приміщення будинку були заповнені їдким димом. Вогнеборцям довелося застосувати апарати на стиснутому повітрі для захисту органів дихання. Проведеною розвідкою було встановлено, що осередок загоряння знаходиться в одній із житлових кімнат, біля печі, що повністю обклеєна шпалерами, і до якої впритул розташована дерев’яна шафа, що й зайнялася.
Бійці ДСНС пожежу локалізували о 15:27 та о 17:30 — ліквідували. Вогнем знищено дві житлові кімнати та домашні речі в них на площі 30 кв.м. Загиблих і травмованих не виявлено. Попередня причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
04141.com.ua

У НАРКОМАНА ВИЛУЧИЛИ «ШИРКУ»
27 лютого, о 14 годині 10 хвилин, до чергової частини Новоград-Волинського ВП ГУ НП в Житомирській області надійшло телефонне повідомлення від оперуповноваженого по боротьбі з наркозлочинністю про те, що по вулиці Замковій у місті Новограді-Волинському місцевий мешканець може зберігати наркотичні засоби.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції. У ході огляду в уродженця та мешканця міста Новограда-Волинського, раніше судимого у 2010 році за ч.2 ст.307 КК України, у правій нижній зовнішній кишені куртки було виявлено та вилучено медичний шприц ємкістю 2 мл, із залишками рідини коричневого кольору, зовні схожою на наркотичний засіб опій ацетильований. Наркозалежний чоловік пояснив, що зберігав наркотичний засіб для власних потреб без мети збуту.
04141.com.ua

НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИКРИЛИ МАГАЗИННОГО ЗЛОДІЯ
Працівники Новоград-Волинського відділу поліції встановили, що крадіжку предметів гігієни та побутової хімії з місцевого магазину вчинив 44-річний місцевий житель.
Про крадіжку товарів до поліції повідомила керуюча крамницею. За її словами, невідомий чоловік поцупив із полиць жіночі та чоловічі станки для гоління, засіб для укладки волосся та пральний порошок загальною вартістю понад 600 гривень.
Під час вивчення записів з камер відеоспостереження поліцейські з’ясували, що крадіжку було вчинено ще 20 лютого, причому, зловмисник «обирав товари» упродовж кількох годин.
Згодом, у ході проведених оперативних заходів, поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетний 44-річний житель райцентру. Чоловік у скоєному зізнався, у нього вилучили викрадене.
04141.com.ua

ВТОПИЛОСЯ ДВОЄ ЧОЛОВІКІВ: ОДИН — У ГУЙВІ, ІНШИЙ — У ТЕТЕРЕВІ
26 лютого, о 13:55, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників для вилучення потопельника з р.Гуйва у м.Андрушівка.
Бійці ДСНС, які прибули за викликом, встановили, що на відстані близько 100 м від берега в очереті знаходиться людина. З’ясувалося, що це — 56-річний місцевий мешканець, який впав у промоїну на льоду, коли повертався додому з рибалки. Самостійно вибратися з неї він не зміг, а допомогти йому було нікому.
Діставшись до потопельника по кризі, рятувальники підтягнули його до берега та передали співробітникам поліції.
Ще одна загибель на воді зафіксована 25 лютого у с.Малі Кошарища Коростишівського району. Там співробітники поліції виявили на р.Тетерів тіло чоловіка. Для допомоги з вилучення його з води вони викликали коростишівських рятувальників.
Бійці ДСНС у спеціальних костюмах «Л-1» дістались до середини водойми, де в очереті знаходився загиблий чоловік. За допомогою мотузки вони підтягнули його до берега, де передали правоохоронцям. Загиблим виявився 59-річний чоловік із Дніпропетровської області. Всі інші обставини пригод продовжують встановлювати фахівці.
УДСНС України у Житомирській області

ТРИ РОКИ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ — ЗА СМЕРТЕЛЬНУ ДТП
За апеляційною скаргою прокуратури області, апеляційним судом Житомирської області скасовано вирок Овруцького районного суду щодо водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду, що призвела до смерті потерпілого, та призначив суворіше покарання.
Таким чином винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди за скоєний злочин одержав реальне покарання — позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на 2 роки.
Йдеться про те, що 26-річний житель Овруча, у липні 2016 року, рухаючись на власному автомобілі марки «Mercedes-Benz» автодорогою «Овруч-Словечне», вдень, близько 14:00, будучи у стані алкогольного сп’яніння, перевищив швидкість, не впорався із керуванням та з’їхав на узбіччя, де зіткнувся із деревом.
Порушення правил безпеки дорожнього руху спричинило дорожньо-транспортну пригоду, унаслідок якої одній пасажирці заподіяно тілесні ушкодження середньої тяжкості, інший пасажир одержав тяжкі тілесні травми, від яких помер у лікарні.
Вироком Овруцького районного суду водія визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік з іспитовим строком 2 роки.
Прокуратура області, зважаючи на суспільну небезпеку обставин скоєного злочину, а саме — керуванням авто у нетверезому стані та перевищення швидкості у населеному пункті, що призвело до загибелі людини, оскаржила вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання.
Апеляційний суд Житомирської області погодився із позицією прокуратури та ухвалив новий вирок із реальним, а не умовним покаранням.
Прес-служба прокуратури Житомирської області