Чому в районі залізничного вокзалу немає аптек?

Підприємство Новоград-Волинська центральна міськрайонна аптека №217 надає інформацію про вирішення питання відкриття аптеки в районі залізничного вокзалу на запит жительки Галини К., надрукований у газеті «Звягель» №3 від 20 січня 2017 року.
Відповідно до Постанови КМУ від 30.11.2016 р. №929 «Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), п.168, загальна мінімальна площа аптек, які здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами, становить:
— для аптек, розташованих у містах, — не менше, ніж 50 кв.м (площа торгового залу — не менше, ніж 18 кв.м).
Домовитися про оренду в приміщенні залізничного вокзалу поки що не вдалося, оскільки упродовж року регіональна філія «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (м.Київ, вул.Лисенка, 6, тел.: (044) 406-90-25) не затвердила в Кабінеті Міністрів Положення про оренду. Інших варіантів наявності приміщення поки не існує.
У зв’язку з надмірною кількістю аптечних закладів у місті (всього 27, у центрі міста в 2016 році відкрито 3), фінансовий стан не дозволяє розвивати комунальну аптечну мережу і відкривати завідомо збиткові структурні заклади.
В аптеці існує послуга: доставка ліків додому, якою тимчасово можуть користуватися жителі віддалених районів міста (телефон: 5-21-47).
Т.САХНЕНКО, завідуюча ЦМРА №217