Порядок виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 р. №587


  1. Цей Порядок визначає механізм виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу (далі — допомога).

  2. Допомога виплачується громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

  3. Під час розрахунку допомоги враховується розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на час призову.

  4. Виплата допомоги здійснюється військовими комісаріатами на підставі наказів військових комісарів перед початком проходження строкової військової служби.

  5. Допомога виплачується шляхом її перерахування військовим комісаріатом на рахунок у банку, зазначений її одержувачем, або через касу військового комісаріату.

  6. Видатки на виплату допомоги включаються до обсягу видатків на проведення чергових призовів на строкову військову службу та здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

  7. Центральні органи виконавчої влади та головні органи військового управління, для яких здійснюється призов на строкову військову службу громадян України, перераховують кошти для забезпечення виплати допомоги на рахунки військових комісаріатів.