Колодязь «без господаря» чекає на своїх жертв?

Колодязь «без господаря» чекає на своїх жертв?

\"КолодязьУ Водоканалі йому відповіли, що колодязь — не їхній. В управлінні ЖКГ — так само зняли з себе відповідальність… Микола Дахін, пенсіонер, розповідаючи про свої поневіряння чиновницькими кабінетами у пошуках того, хто вирішить проблему відкритого колодязя на тротуарі, лише розводить руками. Мовляв, скрізь побував, і кожна установа від проблеми відреклася, намагаючись її перекласти на плечі Миколи Дахіна та його родини, яка мешкає у приватному секторі по вулиці Чернишевського.
\"КолодязьДля тих, хто не дуже добре орієнтується в географії міста, повідомимо, що вулиця Чернишевського бере початок навпроти Будинку рад і сполучає вулиці Шевченка і Мамайчука. Фактично — самісінький центр. Щодня тією вулицею проходять сотні людей, серед яких — учні другої й п’ятої шкіл, студенти медколеджу, мами, котрі заводять дітей у садочки. І посеред тротуару зіяє величезною і глибокою дірою відкритий колодязь, на дні якого видніється труба водогону із «врізкою» до сусідньої хати, де мешкає родина Миколи Дахіна.
Саме цей факт, зі слів Миколи Миколайовича, дає підстави Водоканалу стверджувати, що за стан колодязя має відповідати абонент — тобто, споживач. Проте, як запевняє Микола Дахін, ніякими документами, які б мали бути в нього на руках і це посвідчувати, цей факт не підкріплюється.
Є ще й третя сторона в цій ситуації: пенсіонер стверджує, що зруйнували люк великовагові автомобілі-сміттєвози, які тут розвертаються, щоб заїхати у двір медколеджу і забрати там сміття. Показує неподалік ще один люк (прямо на проїжджій частині), який також був зруйнований, але його відновили (за безпосередньої ініціативи й участі Миколи Миколайовича).
І так тягнеться ще з осені. Щоб попередити про небезпеку відкритого люку перехожих і водіїв, Микола Миколайович встановив тимчасову дерев’яну загорожу. Втім, не факт, що вона буде ефективна вночі, адже комунальники не надто балують новоградців нічним освітленням (а це вже тема окремої публікації).
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА