Священик, який збив насмерть дівчинку, сяде до в’язниці

За принциповості прокуратури Житомирщини, до реального покарання засуджено водія, котрий скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинула неповнолітня.
За апеляційною скаргою Новоград-Волинської місцевої прокуратури, апеляційним судом Житомирської області скасовано вирок першої інстанції щодо призначення умовного покарання водію за скоєння дорожньо-транспортної пригоди та ухвалено новий — позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки.
Йдеться про те, що місцевий житель, який є священиком, керуючи власним автомобілем марки «Renault Logan», порушив правила дорожнього руху, перевищив швидкість та на автодорозі «Київ-Чоп», у с.Нова Романівка, на нерегульованому пішохідному переході скоїв наїзд на неповнолітню.
Унаслідок наїзду дівчина одержала тілесні ушкодження, від яких померла в автомобілі швидкої допомоги.
Така подія викликала значний суспільний резонанс.
Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду водія визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст.286 КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки з іспитовим строком — 2 роки.
Однак Новоград-Волинська місцева прокуратура, яка підтримувала державне обвинувачення у суді, вважаючи, що таке покарання не відповідає ступеню тяжкості скоєного злочину, унаслідок якого настала смерть одинадцятирічної дівчинки, оскаржила вирок до апеляційного суду, яким призначено реальне покарання винуватцю ДТП.
Нагадаємо, що 19 серпня 2016 року на 216 км автодороги «Київ-Чоп», у Новій Романівці, сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобіля «Рено Логан». На пішохідному переході транспортний засіб смертельно травмував 11-річну місцеву жительку. За кермом авто перебував 56-річний настоятель однієї з церков району.
Прес-служба прокуратури Житомирської області