У міській раді роз’яснюють, на які свята купують квіти з бюджету

У міській раді роз’яснюють, на які свята купують квіти з бюджету

В Україні щорічно, згідно з Кодексом законів про працю, постановами Верховної Ради, указами Президента, постановами Кабінету Міністрів України, відзначаються знаменні і пам’ятні дати, перелік яких розміщено на офіційному сайті Верховної Ради України.
Спільне відзначення таких загальнодержавних свят, як День Соборності, День Конституції, День Державного Прапора, День Незалежності України, День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, День захисника України, День пам’яті героїв Крут, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, День визволення України від фашистських загарбників, День гідності і свободи, День пам’яті жертв голодоморів, День Збройних Сил України та інших є потужним фактором консолідації суспільства, що надає громадянам відчуття причетності до загальнонаціональної спільноти.
Міська влада, поважаючи вікові традиції та враховуючи нові виклики часу, завжди вшановувала визначні дати, які запроваджені як на загальнодержавному, так і на загальноміському рівнях. Продовжує це робити і тепер. Так, щороку з міського бюджету передбачаються кошти для придбання квітів, букетів та корзин із квітами з метою їх покладання до пам’ятників визначних постатей (Лесі Українки, Тараса Шевченка), вшанування пам’яті членів територіальної громади міста (чорнобильців, воїнів-афганців, ветеранів Другої світової війни, жертв голодомору), загиблих учасників АТО тощо. Також проходить і низка інших заходів.
Вшанування та відзначення важливих подій нашої історії формує національну ідентичність та загальні цінності, виховує повагу до своєї країни. Адже саме на історії виховуються нові покоління українців, формується їх сприйняття держави і суспільства, в якому вони житимуть.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради