Близько мільйона гривень заплановано на ремонт площі Лесі Українки

Близько мільйона гривень заплановано на ремонт площі Лесі Українки

Про це і не тільки йшлося під час прес-конференції за участю керівників основних підприємств житлово-комунальної галузі, начальника управління ЖКГ міської ради Олександра Богданчука і профільного заступника міського голови Віктора Шалухіна.
Зустріч із пресою міська влада ініціювала з нагоди професійного свята — Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.
Як повідомив Віктор Шалухін, загалом видатки на галузь ЖКГ в цьому році передбачені в сумі близько 13,5 млн. грн. Основні витрати — це капітальний ремонт житлового фонду, ремонтні роботи на площі Лесі Українки, заміна опор вуличного освітлення, капітальний ремонт доріг тощо.

Об’єкт «номер один», на який у цьому році збираються спрямувати основні зусилля, це — завершення будівництва другого пускового комплексу першої черги полігону твердих побутових відходів. На це з міського бюджету виділено 745 тис. грн., ще 1,75 млн. грн. розраховують отримати з коштів обласного екологічного фонду. Термін експлуатації нової ділянки полігону після завершення робіт складе приблизно 8-10 років при нинішній інтенсивності заповнення.
У планах влади — капітально відремонтувати дорожнє покриття на двадцяти міських вулицях (плюс до них — ще три, які перейшли з минулого року). Розпочнуть роботи з вулиць Мякішева, Кривоноса, Зеленої. До свята «Лесині джерела» мають завершити ремонт тротуарів і дорожнього покриття на площі Лесі Українки. А плиткою, яку там знімуть, планують устелити пішохідну ділянку з вул.Соборності до кварталу багатоповерхової забудови, що по вул. Житомирській (район пожежної частини).
Актуальним залишається питання проведення каналізації в південно-західну частину міста (аж до району кар’єра). Виготовлено проектно-кошторисну документацію на 11 млн. грн. Для початку на освоєння передбачено 1 млн. грн.
Було зазначено, що центральна частина міста відчуває гостру потребу в спорудженні станції підкачування води (зараз по місту діє 16 таких станцій).
Директор Водоканалу Алла Левицька, коментуючи тарифну політику, зауважила, що в місті суттєво знизилося споживання води (до 2,5 куб. м на особу). А це, у свою чергу, призводить до підвищення її собівартості.
Директор Теплокомуненерго Людмила Тодорович, підводячи підсумки опалювального сезону, відзначила, що зима минула без значних аварій на тепломережах (усього — 8, які були оперативно ліквідовані). Новоград-Волинське теплопостачальне підприємство першим в Україні (10 жовтня) розпочало опалювальний сезон, вчасно розраховувалось за використаний газ і не мало проблем із отриманням на нього лімітів.
Що стосується питання, яке минулого року стало одним із найбільш обговорюваних серед містян — витрат на заквітчання міста (!), цьогоріч на закупку квіткової продукції виділено з міського бюджету 200 тисяч гривень. За ці гроші придбають біля 40 сортів квіток, які висадять на клумбах і конструкціях-«підвазонниках», що перебувають у комунальній власності.
Олег БРЮХАНОВ