Хроніка 12/2017

Хроніка 12/2017

У ЖИТЛОВОМУ КВАРТАЛІ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО ВИЯВИЛИ СНАРЯД
23 березня у житловому масиві по вулиці Пушкіна у Новограді-Волинському мешканець міста, який займається збором металобрухту, знайшов вибухонебезпечний предмет.
\"Хроніка

На місце події виїхали працівники поліції, які забезпечили охорону території, де знайшли небезпечну знахідку. Зі слів заявника, він заробляє на життя пошуком металевих виробів, які здає до пунктів приймання металобрухту за гроші, на які й живе. Сьогодні вранці він оглядав територію, прилеглу до житлового масиву, і за металевим гаражем, що стоїть поряд із котельнею по вул.Пушкіна, 14, у місті Новограді-Волинському, виявив іржавий предмет, схожий на снаряд.
Поряд із місцем події знаходяться приватні будинки по вулиці Гагаріна, п’ятиповерхівка по вул.Пушкіна, смітник та котельня. У 50 метрах від місця небезпечної знахідки у східному напрямку у дворі багатоповерхівки розташований дитячий майданчик.
Для евакуації предмета, схожого на снаряд, викликали вибухотехніків, які мають забезпечити його вивіз із місця виявлення та знищення у спеціально облаштованому місці.
04141.com.ua

ВІД ПОЧАТКУ РОКУ НА НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНІ СТАЛОСЯ 36 ПОЖЕЖ
Із початку року на території міста Новограда-Волинського та Новоград-Волинського району сталося 36 пожеж, на яких загинуло дві особи, одна — травмована через необережне поводження з вогнем.
Аби убезпечити свою оселю від пожеж, дотримуйтеся правил пожежної безпеки:

  • не паліть в оселі, куріння в нетверезому стані — основна причина пожеж із трагічними наслідками;

  • не залишайте дітей у домівках без нагляду дорослих;

  • не вмикайте електричних приладів, що іскрять та перегріваються;

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;

  • не слід палити груби та печі з незакритою топкою, а дерев’яну підлогу перед нею захистіть металевим листом;

  • не використовуйте для обігріву приміщення саморобні обігрівачі, газові плити, несправні електрокаміни.


Новоград-Волинський МРВ УДСНС України у Житомирській області

ВНАСЛІДОК НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ ЗАГИНУЛИ ПОНАД 60 ЛЮДЕЙ
Упродовж неповних трьох місяців 2017 року на Житомирщині сталося майже 700 нещасних випадків, внаслідок яких загинули 64 людини.
«Фактори, що спричиняють нещасні випадки, у яких гинуть та травмуються люди, — різні, однак суть у них одна й та ж сама — порушення правил безпеки. Так, за неповні три місяці нинішнього року на Житомирщині виникло 508 побутових пожеж та сталося 149 дорожньо-транспортних пригод. Вогонь відібрав життя у 41 людини. В аваріях на дорогах загинули 18 осіб та 179 — отримали травми різного ступеня важкості. Окрім цього, четверо наших земляків втратили життя від холоду, а 30 — отримали травми. Зареєстровано також два випадки виробничого травматизму. Як наслідок, загинула людина», — йдеться у повідомленні.
За матеріалами управління цивільного захисту ОДА

У ГОРОДНИЦІ СТАЛАСЯ «КРАДІЖКА ПО ЗНАЙОМСТВУ»
20 березня до Новоград-Волинського ВП звернувся 43-річний мешканець Городниці із заявою про крадіжку 1200 гривень та 100 доларів США з його квартири. За словами заявника, злочин було вчинено у ніч із 19 на 20 березня.
Під час проведених заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки причетний 51-річний мешканець цього ж населеного пункту, який бував у квартирі потерпілого. Чоловік у скоєному зізнався.
На даний час триває з’ясування обставин події у рамках розпочатого кримінального провадження.
04141.com.ua