Офіційно: міському голові відшкодовують 50% вартості оренди житла, за «комуналку» він платить сам

У відповідь на нашу публікацію газета «Звягель» отримала лист від департаменту праці та соціального захисту населення міської ради наступного змісту:
«У зв’язку з публікацією в газеті «Звягель» інформації «Оренду за квартиру та комуналку міському голові Новограда відшкодовують із бюджету», в №9 (1229) від 03.03.2017 року, просимо надрукувати уточнену інформацію щодо надання пільг Почесним громадянам міста.
У місті Новограді-Волинському, відповідно до Положення про звання «Почесний громадянин міста Новограда-Волинського», на даний час проживає 12 громадян (Загривий В.І., Костеченко М.М.,
Костеченко О.Ф., Журбенко О.І, Сахненко Т.Р., Іванюк М.О., Неук В.І., Полтавченко В.І., Тодорович Л.М., Весельський В.Л., Римська В.О., Сурай П.І.), яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Новограда-Волинського».
Відповідно до Положення, даній категорії надається 50% знижка за користування житлом (квартирна плата), комунальними послугами (газопостачання, теплопостачання, електроенергія та інші послуги) в межах норм, передбачених чинним законодавством.
У разі проживання почесного громадянина в орендованому житловому приміщенні, йому надається компенсація в розмірі 50% вартості орендної плати, але не більше розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та не відшкодовується компенсація на комунальні послуги (газопостачання, теплопостачання, електроенергію та інші послуги).
Компенсація витрат здійснюється надавачам послуг департаментом праці та соціального захисту населення міської ради на підставі розрахунків надавачів послуг, договору оренди житла за рахунок коштів міського бюджету».
Отже, відповідно до цієї інформації, нині діючий міський голова В.Л.Весельський отримує компенсацію в розмірі 50% вартості орендної плати, оскільки проживає в орендованій квартирі. При цьому відшкодування з бюджету при оплаті за спожиті комунальні послуги він не отримує, — додатково роз’яснили в департаменті.
Підготував Олег БРЮХАНОВ