Майже півмільйона — на каналізацію у центрі

Майже півмільйона — на каналізацію у центрі

У центральній частині міста тривають роботи з ліквідації аварійної ситуації на каналізаційному колекторі.
Ще позаминулого четверга, 23 березня, будинки у центрі Новограда (1094 мешканців) опинилися без водопостачання майже на півтори доби. Водоканал припинив подачу води, оскільки сталося пошкодження ділянки каналізаційного колектора, що відводить стоки з багатоквартирних будинків по вулицях Шевченка, Соборності, Академіка Лисіна.
Аварійна ситуація стала причиною проведення позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради, що відбулася 27 березня.
«Комісія прийняла рішення: визнати ситуацію, яка склалася, надзвичайною; комунальному підприємству Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» виконати необхідні заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації», — йдеться в повідомленні міської ради.
На комісії ухвалили: «заглушити» пошкоджену ділянку колектора довжиною 60 метрів. Натомість з’єднати ділянку каналізаційного колектора на вулиці Соборності з каналізаційним колектором на вулиці Замковій, шляхом прокладання 150 метрів двошарових каналізаційних труб діаметром 500 мм по вулиці Юрія Ковальського.
Як повідомляють у міській раді, вартість труб становить 150 тис. грн., загальна вартість виконання робіт — 470 тис. грн. По прокладених трубах каналізаційні стоки з центральної частини міста потраплятимуть на міську каналізаційну насосну станцію на вулиці Медовій. За словами керівника Водоканалу, роботи мають бути завершені протягом 10 днів.
Відзначимо, що ділянка центрального каналізаційного колектора, яка зазнала пошкодження, була побудована ще у 1938 році. Цей колектор збирає стічні води від багатоповерхових будинків центральної частини міста, одно- та двоповерхових будинків по вулиці Героїв Майдану, ДНЗ №2, ПрАТ ВКФ «Леся», ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», Будинку дитини.
«Із моменту виникнення аварії з каналізаційних колодязів було відкачано та вивезено 1045 кубометрів каналізаційних вод. Наразі здійснюється безперебійна подача води в житлові будинки центральних вулиць міста, а також щоденно через каналізаційні оглядові колодязі госппобутової каналізації на вулиці Соборності продовжується відкачування стічних вод», — пишуть на сайті міської ради.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА