Коли сльози — і в переможених, і в переможців

Коли сльози — і в переможених, і в переможців

36 команд у трьох лігах, запеклі баталії щосуботи впродовж всієї зими і першого місяця весни (192 матчі у спортзалі НВПЕТ), злива голів, кубки, грамоти, медалі, сльози в очах як переможених, так і переможців — усе це складові другого відкритого чемпіонату із футзалу «Різдвяні дзвони».
Футбол зимою на теренах Новоград-Волинщини став можливий головною мірою завдяки спонсорській підтримці керівництва СТОВ «Птахівник» (с.Токарів) на чолі з Андрієм Мармалюком та Валентиною Гальчук, сприянню райдержадміністрації і районної ради, ентузіазму першого заступника голови Житомирської обласної федерації футболу, голови міської і районної федерацій Василя Гордійчука.
У підсумку визначилися переможці у трьох лігах. У фіналі другої ліги «Енергія» (РЕМ) виявилася сильнішою за «Олімп-2» (с.Ярунь). У першій лізі — «Скала» (с.Наталівка) перемогла «Торпедо» (с.Пилиповичі). У прем’єр-лізі — «Нива» (с.Майстрів) переграла минулорічного володаря головного кубка — ФК «Смолка» з рахунком 3:2.
Відзначимо, що фінал міг би бути більш інтригуючим, проте в цій грі через травму не брав участі кращий бомбардир чемпіонату (35 голів) — гравець «Смолки» Артем Гороницький.
Організатори передбачили не лише командні, а й індивідуальні нагороди. Так, у номінації «Кращий гравець» відзначено Олександра Романова («Енергія»). У номінації «Кращий воротар» — Максима Кругового (ФК «Рись», лісгосп). У номінації «Лідер команди» — Івана Гумінського («Нива», с.Майстрів). Кращим арбітром визнано Едуарда Супруна з Чижівки. За інформаційну підтримку, популяризацію чемпіонату в соцмережах відзначено Василя Шапрана та Ігоря Сукача.
«Те, що чемпіонат відбувся, та ще й другий рік поспіль, — уже перемога. Адже фізично і морально здорова молодь, яка зацікавлена грою мільйонів, — це справжнє багатство району», — зазначив на церемонії нагородження Василь Гордійчук.
Олег БРЮХАНОВ