Подяка з Ізраїлю за благоустрій на єврейському кладовищі

На адресу редакції днями прийшов лист від нашого дописувача з далекого Ізраїлю. Автор викладає власний погляд на проблему, що його турбує, запрошуючи нас до співпраці з висвітлення. Повідомляємо, що колектив редакції веде переписку з авторами листів лише на сторінках газети. Дякуємо за довіру до нашого видання і з деякими скороченнями друкуємо зміст листа:
«У нашому місті було занедбано єврейське кладовище. З ініціативи євреїв Ізраїлю, колишніх мешканців міста, створили групу на чолі з Олександром Раковицьким та членами Наумом Левицьким і Михайлом Літовчиком. Через Інтернет було опубліковано звернення, відкритий рахунок у банку Ізраїлю, у місті Нетанія. Гроші вносилися на рахунок з Америки, Німеччини, Австралії, з різних міст Ізраїлю. Загалом на рахунок надійшли пожертви від 204 громадян: хто скільки міг.
Було складено кошторисну документацію та угоду про виконання робіт із відновлення огорожі на кладовищі. У січні цього року я побував на кладовищі і побачив, який великий обсяг робіт виконано. Проте почалися різні розмови з боку єврейської громади міста, деяких громадян Ізраїлю.
Маючи освіту та значний стаж роботи бухгалтера, фінансиста (працював у КРУ МФ УРСР до «перебудови»), вирішив зробити аудиторську перевірку. Жодних порушень не виявив, усе оформлено документально та виконано вчасно. Огорожа з бетонних плит взята на баланс мерією міста.
Хотів би звернутися до єврейської громади міста, аби не бездіяла і займалася благоустроєм кладовища. Зокрема, варто звернути увагу на те, що необхідно викорчовувати кущі, дерева, які закривають пам’ятники.
Залишилися кошти, щоб зробити дорогу та благоустрій. Якщо їх не вистачить, то будемо знову звертатися до земляків за допомогою.
За наведення порядку на кладовищі, де спочивають наші батьки, рідні та близькі, за контроль та допомогу, висловлюю вдячність меру міста В.Л.Весельському та виконавцю робіт В.Тонкоштану, який чесно та грамотно виконав роботу».

Аркадій БЕЛЯНСЬКИЙ, м.Нетанія, Ізраїль